REVISTA PRESEI - 18.06.2011

Willy Homner
Revista Presei / 18 iunie 2011

ADEVARUL

Start la Prima casă 4

După două luni de aşteptare, programul "Prima Casă" a început oficial. Iar cea dintâi care şi-a luat astfel casă anul acesta a fost familia Stancu, din Bucureşti. Contractul a fost semnat de cei doi soţi în prezenţa conducerii BCR, a premierului Emil Boc şi a preşedintelui Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet.

Noua taxă auto ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie

Noua taxă auto ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie, şi impune plata taxei la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de anul 2007, dar cu o reducere a cuantumului de circa 30% şi restituirea unei diferenţe din bani, informează Mediafax, citând un proiect de lege aflat în lucru la Guvern. Potrivit proiectului de act normativ, obligaţia de plată a taxei intervine cu ocazia înmatriculării autovehicul în România, la repunerea în circulaţie a unui autovehicul după încetarea unei exceptări sau scutiri, precum şi la reintroducerea în parcul auto a unui autovehicul în cazul în care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietaruluivaloarea reziduală a taxei.

Cum au reuşit opt bloggeri anonimi să devină bogaţi, celebri şi să

ameninţe dictatura marilor reviste

Fortăreaţa modei internaţionale se clatină sub asediul unor bloggeri cu atitudine şi opinii tăioase. The Sartorialist, Garance Doré, Bag Snobs, Manolo the Shoe Blogger, The Cherry Blossom Girl, Susie Bubble sau The Man Repeller sunt doar câteva dintre personajele care şi-au câştigat faimă şi adepţi, transformând dictatura tendinţelor în democraţia stilului. Libertate, egalitate, bloguri!

Au furat până şi casele sinistraţilor

Sute de tone de materiale de construcţie plătite de Guvern au dispărut într-un an din depozitele Primăriei Dorohoi. Peste 40 de case care trebuiau ridicate pentru locuitorii afectaţi de inundaţii nu mai pot fi începute. Materiale de construcţie în valoare de 9 milioane de lei au dispărut fără urmă. Poliţia botoşăneană va trebui să investigheze cea mai mare fraudă care a avut loc în judeţ în ultimul deceniu. Sute de tone de materiale de construcţii plătite de Guvern, care urmau să fie folosite la ridicarea a 43 de case pentru sinistraţii inundaţiilor catastrofale de vara trecută, au dispărut din depozite. Frauda a ieşit la iveală abia zilele trecute, la un inventar al stocului făcut de angajaţii municipalităţii locale.

Avocatul care a comandat uciderea soţiei avea firmele înglodate în datorii

Victor Teodorescu a înfiinţat firma Segax Consulting SRL în anul 2002 având ca activitate conform clasificării CAEN activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, în 2007 firma Segax Consulting SRL a fost trecută pe numele soţiei, Violetei Teodorescu. Coincidenţă sau nu, în acelaşi an, avocatul a urmărit să intre în Baroul Braşov, fără examen, dar cererea i-a fost respinsă, fiind declarat incompatibil, din cauză că era patronul acestei firme. Din acet motiv, Victor Teodorescu şi-a trecut firma pe numele soţiei, a cătui moarte avea să o comande ulterior, după cum susţin procurorii de la Parchetul general.

Dinu Patriciu: "Suntem exact pe acelaşi drum pe care s-a aflat Grecia"

Omul de afaceri Dinu Patriciu este de părere că România se află pe "acelaşi drum" pe care a fost Grecia, fenomen cauzat de lipsa de viziune a clasei politie româneşti, care nu ştie să ia măsurile necesare. Cu toate acestea, susţine Dinu Patriciu, există soluţii. Invitat la postul de televiziune Realitatea TV, omul de afaceri a subliniat că lumea se află în pragul unei noi crize, alimentate de datoria externă fabuloasă şi deficitul bugetar al SUA, criza datoriilor suverane în Europa şi deficientele structurale ale economiei chineze. În plus, Dinu Patriciu a mai vorbit despre fragilitatea monedei europene şi despre cum au apărut judeţele în România.

Un avion TAROM care zbura pe ruta Budapesta-Bucureşti a luat foc în zbor

Unul dintre motoarele aeronavei a luat foc la scurt timp după ce a decolat. Deocamdată nu se ştiu cauzele producerii accidentului. Una dintre variantele luate în calcul este că aeronava să se fi lovit de o pasăre. Niciunul din cei 34 de pasageri care se aflau la bord nu a păţit nimic, potrivit Antena 3. Echipajul a simtit vibratii puternice la un motor, imediat dupa decolare, la o altitudine de aproximativ 350 de metri. Abia dupa acest moment motorul a luat foc, iar pilotii au declansat procedura de urgenta, potrivit lui Emil Dobrovolschi, director de zbor.

Vîntu şi Popa, revedere după 11 ani şi 11 zile

"Creierul" FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, a dat faţă ieri, la Tribunal, cu "tatăl" Fondului, Nicolae Popa, pe care nu-l mai văzuse de la dispariţia sa din România, la 7 iunie 2000. Fostul preşedinte al Gelsor Nicolae Popa a fost audiat, ieri, în şedinţă secretă, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi favorizat fuga din România. La 7 iunie 2000, la nicio lună de la anunţul oficial de prăbuşire a FNI, Nicolae Popa părăsea România. Destinaţia: luxoasa insulă Bali (Indonezia). Motivul invocat de fugar: concediu de odihnă. În realitate, cel considerat "tatăl FNI" încerca să scape de rigorile legii, după ce FNI s-a dovedit a fi o escrocherie cu un prejudiciu de peste 400 de milioane de euro. După fix 11 ani şi 11 zile, Popa a dat faţă cu cel considerat protectorul său, Sorin Ovidiu Vîntu, "creierul" afacerii FNI.

O bucătăreasă a infectat 20 de oameni cu E.coli în Germania

Angajata unei bucătării a infectat 20 de persoane în Germania, au anunţat experţii germani. Potrivit specialiştilor, aceasta este cea de-a doua cauză a epidemiei de E.coli. La o săptămână după ce experţii au anunţat că epidemia de E.coli, care s-a soldat deja cu aproape 40 de morţi, a fost provocată de seminţe germinate, vine descoperirea experţilor germani, potrivit cărora o bucătăreasă ar fi ersponsabilă pentru contaminarea a 20 de persoane. Oficialii din landul Hesse, citaţi de Dpa, au declarat că o femeie infectată cu tipul O104:H4, dar care nu se îmbolnăvise încă, a transmis bacteria la 20 de persoane, prin mâncarea cu care umblase. Investigatorii verifică bucătăria. Cu toate acestea, infectarea ar fi fost imposibilă dacă angajaţii s-ar fi spălat pe mâini cum trebuie după ce foloseau toaleta. Compania este specializată pe catering pentru petreceri.

Spargere ca în filme într-un mall din Petroşani: un hoţ a furat bijuterii de 300.000 de lei

Poliţiştii efectuează cercetări după ce un magazin de bijuterii din cadrul unui complex commercial din Petroşani a fost spart, iar autorul furtului a furat bunuri în valoare de peste 300.000 de lei. Autorul furtului a coborât pe peretele mallului cu ajutorul unei cordeline de alpinism. Un magazin de bijuterii situat într-un mall din Petroşani a fost călcat de hoţi, care au acţionat într-un mod cu totul neobişnuit. Paguba reclamată de patronii firmei prădate se ridică la 300.000 de lei, valoarea bijuteriilor din aur furate. "În urma vizionării înregistrării sistemelor de supraveghere, poliţiştii au stabilit faptul că o persoană necunoscută a rămas ascunsă în magazin înainte de ora închiderii, iar după ce magazinul a fost închis, a sustras bijuteriile şi a părăsit complexul coborând de la etajul trei cu ajutorul unei cordeline de alpinism.

Corupţii Chinei, fugiţi cu miliarde în SUA

Înalţi oficiali chinezi au furat de la stat peste 123 de miliarde de dolari în doar 15 ani. O arată un raport secret al Băncii Centrale a Chinei (BCC) din 2008, dar care a fost postat pe site-ul instituţiei abia zilele acestea. Documentul arată că în peroada 1993-2008 au fugit din China aproximativ 18.000 de funcţionari ai statului, judecători, poliţişti, şefi ai unor companii de stat dar şi importanţi politicieni. Unii dintre ei au plecat cu sume uriaşe din ţară. Potrivit "Shanghai Daily, fugarii s-au adăpostit în SUA, Australia sau Olanda. Cei care nu au obţinut vize pentru ţările occidentale s-au ascuns în ţări din Africa, America Latină sau Europa de Est.

EVENIMENTUL ZILEI

Viorel Ristea a ales să moară pentru un fizic á la Schwarzenegger

Colegii sportivului sunt de părere că acestuia i-a lipsit un antrenor care să-l corecteze atunci când exagera la antrenamente sau atunci când împingea regimul alimentar la extreme. Viorel Ristea, unul dintre cei mai cunoscuţi culturişti români, a murit după un regim alimentar draconic. Fără apă timp de trei zile, fără somn, a hotărât să se mute în sala de forţă. I-a fost fatal: inima sportivului de 28 de ani a încetat să mai bată joi, la ora 17.00, ora României. Ristea se afla în perioada de pregătire înainte de concursul Musclemania, care avea loc în Miami, Statele Unite. Prietenii spun că, imediat după ce a aterizat în America, Viorel s-a dus ţintă în sala de antrenament. Apoi s-a plimbat şi n-a mai dormit..

Vesela şi "dulşea" singurătate a doamnei Mona Pivniceru

Nu renunţă la accentul moldovenesc. A rămas în memorie ca prima blondă ce l-a înfruntat pe Băsescu. E o femeie care te complexează. Bancurile cu blonde nu i se potrivesc deloc. CV-ul ei se întinde pe 26 de pagini şi zice că încă nu-i complet. Are două doctorate, e profesor universitar şi împarte dreptatea ca judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vocea ei tabagică nu ai cum s-o uiţi. Accentul moldovenesc şi regionalismele neaoşe pe care le strecoară în fraze sobre, alambicate, o unicizeză şi-ţi stârnesc râsul. Nici prin cap nu-i trece să renunţe la "dulşele grai moldovinesc". Zice că e prea bătrână să-şi mai schimbe imaginea.

Cutremur la Institutul de Fizică a Pământului. Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat

Directorul general al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu (71 de ani), a fost înlocuit. Postul lui a fost ocupat, după 10 ani de mandat, de către profesorul Constantin Ionescu (49 de ani). Potrivit lui Mărmureanu, schimbarea trebuia făcută pentru că el se va implica în mai multe proiecte ştiiţifice ale instituţiei, iar mandatul lui a fost "destul de lung". "Am fost director general în perioada 2000 - iunie 2011. Este suficent. O să rămân director onorific şi director ştiinţific. O să mă ocup de proiecte de cercetare în continuare. Noul director şi-a dat doctoratul la mine, este un bun specialist", a declarat, pentru EVZ, Mărmureanu. Totodată, acesta a mai explicat că va rămâne şi consilier şi că va răspunde, în continuare, celor care vor avea nelămuriri în ceea ce priveşte domeniul seismologic. Numit şi "şeful cutremurelor", Gheorghe Mărmureanu, are o soţie a cărei nume de fată este predestinat: Richter.

Cum comentează partidele decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei

Cotroceniul nu a comentat anunţul Curţii Constituţionale. În schimb, partidele s-au întrecut în declaraţii în urma declarării neconstituţionale a unor texte din proiectul de modificare a legii fundamentale. UDMR: Judecătorii au gândit bine. Deputatul UDMR Petru Lakatos a spus că, după părerea sa, judecătorii Curţii Constituţionale au "gândit bine", în special cu privire la articolul referitor la caracterul licit al averilor pentru că varianta preşedintelui de modificare a Constituţiei putea da naştere la abuzuri şi presiuni politice mari. PDL: Deciziile CCR se aplică, nu se discută. PNL: Băsescu a modificat peste 50% din articole. PSD: Important este să creăm locuri de muncă, nu Constituţia.

NATIONAL

Curtea Constitutionala ii pune piedica lui Basescu

Curtea Constitutionala a decis ca unele prevederi din proiectul de revizuire a Constitutiei sunt neconstitutionale. Printre ele: eliminarea prezumtiei caracterului licit al averii, imunitatea parlamentara si ministeriala, componenta Consiliului Superior al Magistraturii. Asociatia Magistratilor din Romania afirma ca prezumtia caracterului licit al dobandirii bunurilor este un efect logic si un corolar al prezumtiei de nevinovatie, consacrata tot printr-o norma de rang constitutional. Asadar, modificarea preconizata relativizeaza prezumtia de nevinovatie si o goleste de continut, relativizand in acelasi timp si principiul constitutional al garantarii dreptului de proprietate privata, ca drept fundamental.

UDMR canta, PDL danseaza

Controversatul statut al minoritatilor este dezbatut "pe sest" de deputati. Fara presa, ca asa a vrut Puterea, data fiind sensibilitatea acuta a subiectului. Deputatii din Comisia pentru drepturile omului au "atacat", ieri, proiectul, siliti de context. Mai exact, presati de UDMR-ul involburat de reimpartirea administrativa propusa de Traian Basescu. Constienti ca vor fi ciuca batailor Opozitiei, care ii va acuza de vanzare de neam si de tara, pedelistii si colegii lor de la guvernare au votat excluderea presei de la dezbateri.

Cum se apara avocatul acuzat ca a comandat uciderea sotiei pentru asigurare

Avocatul Victor Teodorescu, acuzat ca a comandat uciderea sotiei sale pentru a incasa asigurarea de viata, a declarat, in fata instantei ca invinuirea i se pare sinistra si nu face "decat sa-i rasuceasca un cutit in inima", in conditiile in care, dupa pierderea nevestei "doarme numai pe jumatatea sa de pat" si innebuneste. Avocatul brasovean Victor Teodorescu, fost procuror, a fost arestat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, el declarand recurs.

Hai sa ne plimbam pe Pasajul Basarab!

Pasajul Basarab va fi inaugurat, sambata, cand bucurestenii sunt invitati la o promenada, urmand ca de duminica, la ora 6.00, pasajul sa fie deschis traficului auto, a anuntat vineri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. "Ii invit din toată inima pe toti bucurestenii maine (n.r. - sambata), ii astept pe toti pe pod incepand cu ora 10.00, iar duminica, de la ora 6.00, masinile vor putea circula pe pasaj", a spus Oprescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb