REVISTA PRESEI 19.02.2019

L.A.
Revista Presei / 19 februarie 2019

REVISTA PRESEI 19.02.2019

Adevărul

CULISE. Dragnea vrea să facă din agentul României la CEDO avocatul său personal

Publicaţia "Adevărul" scrie că Guvernul Dăncilă susţine că fostul avocat al României la CEDO, Catrinel Brumar, a fost numită nelegal de Victor Ponta în 2012, deci toate pledoariile sale din ultimii 7 ani sunt nule, inclusiv punctul de vedere suţinut în procesul "Liviu Dragnea contra României". De altfel, Catrinel Brumar a fost schimbată din funcţie pentru că, la CEDO, a apărat sistemul de Justiţie din România, nu cauza liderului PSD, susţin surse din MAE pentru "Adevărul".

Guvernul condus de Viorica Dăncilă încearcă să "îndulcească" poziţia României în procesul pe care Liviu Drganea l-a deschis la CEDO, susţin surse diplomatice pentru "Adevărul". Concret, Guvernul vrea să schimbe punctul de vedere susţinut de fostul agent guvernamental, Catrinel Brumar, demisă de Dăncilă săptămâna trecută. Motivul: Catrinel Brumar a pledat în favoarea judecătorilor care l-au condamnat pe Dragnea în dosarul Referendumul, apărând interesele ţării, nu cauza liderului PSD. De altfel, modul în care a abordat cazul Dragnea i-a adus lui Catrinel Brumar schimbarea din funcţie, susţin sursele citate.

Bancherul

Profitul bancilor a atins un record de 7,1 miliarde lei in 2018, dar vine dupa pierderi de 8 miliarde in anii de recesiune

Publicaţia "Bancherul" informează că Sistemul bancar a obtinut in 2018 un profit net de 7,1 miliarde lei, in crestere cu 1,7 miliarde lei (30%) fata de anul precedent, un record istoric, rezulta din datele publicate de BNR privind indicatorii agregati ai institutiilor de credit (34 de banci, 7 sucursale de banci straine si Creditcoop).

Dupa cum au precizat sefii BNR, profitul bancilor din ultimii ani este unul exceptional, datorat recuperarii unor provizioane inregistate in perioada de recesiune 2010-2014, cand sectorul bancar a facut pierderi de 8,3 miliarde lei, pe parcursul a patru ani, dupa ce clientii afectati de criza, in special firmele mici, nu si-au mai putut plati creditele acordate de banci

Cotidianul

Ce Dumitru Borţun de la SNSPA - un pericol major pentru educaţia democratică

Publicaţia "Cotidianul" informează că Pe acest Dumitru Borţun l-am remarcat prima oară într-o emisiune de la Realitatea TV. Nu pentru ideile sale, ci pentru că l-am auzit povestind cum este oprit pe stradă de cetăţenii care-i spuneau: "Domnule profesor, dumneavoastră sînteţi toată speranţa pentru o Românie adevărată"! Măi, să fie, mi-am zis, chiar aşa?, să existe un Mesia de care eu să nu fi auzit pînă acum?

M-am lămurit însă imediat, căci, în acea emisiune, Borţun acesta şi-a dat în petic. Încercînd să pară cult, Borţun s-a apucat să facă o analiză aplicată a celor 14 caracteristici ale fascismului, forţînd aproape dement legături ale acestora cu Liviu Dragnea şi PSD!

Naţional

"Illuminati" din spatele lui Dragnea!

Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Greu, foarte greu, de-a dreptul imposibil de dat vreo explicatie pentru decizia de-a dreptul sinucigasa a actualei Puteri politice de a refuza, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna sa dea "branciul" legislativ final pentru ca Legea raspunderii magistratilor sa intre in sfarsit in vigoare. Pentru ca dincolo de toate celelalte obiective "bifate" din programul de guvernare cu care a castigat alegerile sau de esecurile deloc putin in proiectele de mare infrastructura, prioritatea numarul unu a actualei coalitii de guvernare trebuia sa fie nu Ordonanta 13 data noaptea ca hotii, nu taxa pe lacomie sau alte pomeni sociale, ci tocmai Legea raspunderii magistratilor. Asta daca, intr-adevar, lupta cu statul paralel asumata declarativ chiar reprezinta strategia pentru destructurarea "Republicii Procurorilor" si a influentelor "fratii" din Justitie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb