REVISTA PRESEI 21.02.2019

E.M.
Revista Presei / 21 februarie 2019

REVISTA PRESEI 21.02.2019

Adevărul

Dragnea vrea să facă din agentul României la CEDO avocatul său personal

Publicaţia "Adevărul" scrie că Guvernul Dăncilă susţine că fostul avocat al României la CEDO, Catrinel Brumar, a fost numită nelegal de Victor Ponta în 2012, deci toate pledoariile sale din ultimii 7 ani sunt nule, inclusiv punctul de vedere suţinut în procesul "Liviu Dragnea contra României". De altfel, Catrinel Brumar a fost schimbată din funcţie pentru că, la CEDO, a apărat sistemul de Justiţie din România, nu cauza liderului PSD, susţin surse din MAE pentru "Adevărul".

Guvernul condus de Viorica Dăncilă încearcă să "îndulcească" poziţia României în procesul pe care Liviu Drganea l-a deschis la CEDO, susţin surse diplomatice pentru "Adevărul". Concret, Guvernul vrea să schimbe punctul de vedere susţinut de fostul agent guvernamental, Catrinel Brumar, demisă de Dăncilă săptămâna trecută. Motivul: Catrinel Brumar a pledat în favoarea judecătorilor care l-au condamnat pe Dragnea în dosarul Referendumul, apărând interesele ţării, nu cauza liderului PSD. De altfel, modul în care a abordat cazul Dragnea i-a adus lui Catrinel Brumar schimbarea din funcţie, susţin sursele citate.

Bancherul

Bancile au platit anul trecut statului impozit pe profit de 1,7 miliarde lei, reprezentand 20% din castigul brut

Publicaţia "Bancherul" informează că bancile au platit in 2018 impozite pe profit de 1,7 miliarde lei, echivalentul a 20% din castigul brut obtinut, de 8,6 miliarde lei, peste cota standard de 16%, conform datelor statistice ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

In acest an insa este posibil ca statul sa incaseze de la banci impozite mult mai mici sau deloc, daca ramane in vigoare taxa pe banci in actuala forma, care potrivit estimarilor BNR va provoca pierderi sistemului bancar.

Profitul net al bancilor a crescut anul trecut cu 27%, echivalentul a 1,5 miliarde lei, la un nivel record de 6,8 miliarde lei, datorita reducerii costurilor cu riscul, precum si a cresterii profitului operational.

Cotidianul

Culisele de la Bruxelles: "Kovesi este fenta"

Publicaţia "Cotidianul" informează că într-o postare pe Facebook, analistul Alex Coita face o serie de precizări cu privire la procesul de selecţie al procurorului-şef european. Coita susţine că Laura Kovesi a fost "sacrificată", iar la nivelul Uniunii Europene se fac nişte jocuri pentru a proteja Parlamentul European de populişti .

"Din câte înţeleg de la un insider foarte bine informat de la Bruxelles, doamna Kovesi a fost "sacrificată" pentru că este vizată loialitatea lui Macron şi a sateliţilor care îl susţin într-o viitoare alianţă politică pentru a ţine piept populiştilor în Parlamentul European. Şi atunci de unde declaraţiile de dragoste ale grupului PPE şi liderului ALDE Europa, Guy Verhofstadt? Mi se răspunde: "Cred că e un automatism: răspund la cuvinte cheie - România / coruptie / Koveşi / rezist. Gândeşte-te că sunt în campanie. Dacă tăceau, pierdeau, nu doar că nu câştigau."

Naţional

Iohannis, tu stii ce te asteapta?

Publicaţia "Naţional" notează: Mi se pare ca presedintele o da in bara. Daca nu a dat-o deja. Se suceste in gol si nu reuseste sa atraga simpatizanti. Nu reuseste sa mai miste un procent, macar un sfert de procent, altfel decat pe hartie. Iese bine in sondaje, nimic de zis, dar ar fi culmea ca intr-un sondaj facut de un om de incredere sa iasa prost.

In piata, credibilitatea lui Klaus Iohannis scade vertiginos. Nu mai convinge pe nimeni ca este candidatul ideal la presedintie, cu atat mai mult cu cat culoarul asta a inceput sa se aglomereze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb