REVISTA PRESEI 28.02.2019

M.I.
Revista Presei / 28 februarie 2019

REVISTA PRESEI 28.02.2019

Adevărul

Culise. Cum l-a şantajat Cuc pe Dragnea pentru postul de ministru la Transporturi. De ce a cedat liderul PSD

Publicaţia "Adevărul" scrie că, ca să oprească un nou val de plecări din PSD, Liviu Dragnea s-a văzut nevoit să-i ofere lui Răzvan Cuc postul de ministru al Transporturilor, susţin surse politice pentru "Adevărul". Cuc a mai ocupat aceeaşi funcţie şi în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar a fost schimbat pentru incompetenţă. Între timp, a fost reevaluat de partid, iar Iohannis l-a acceptat.

În negocierile din PSD pentru împărţirea celor două ministere rămase fără şef, deputatul PSD Răzvan Cuc i-a cerut lui Liviu Dragnea portofoliul Transporturilor, ameninţând că, în caz contrar, va pleca la partidul lui Victor Ponta, Pro România, susţin surse social-democrate pentru "Adevărul". Cuc a ameninţat că va trage după el şi alţi parlamentari PSD din organizaţia Giurgiu, din care făcea parte în acel moment. Constrâns de faptul că PSD nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea a acceptat şantajul făcut de Răzvan Cuc, tocmai penru a opri un nou val de plecări din partid, care ar fi şubrezit şi mai mult partidul.

Bancherul

Ministrul Finantelor anunta primele concesii la taxa bancara: ar putea fi excluse de la taxare titlurile de stat, creditele Prima Casa sau chiar finantarile pentru firme

Publicaţia "Bancherul" informează că Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat astazi, dupa o intalnire cu bancherii pe tema taxei bancare, primele concesii privind modificarea acesteia astfel, incat sa nu se aplice titlurilor de stat detinute de banci, creditelor Prima Casa sau chiar finantarilor acordate de firme.

Teodorovici a precizat ca scopul Guvernului este sa stimuleze finantarea economiei reale de catre banci, dupa ce introducerea taxei bancare a fost motivata de reprezentantii puterii politice prin aceea ca bancile sunt lacome pentru ca fac profituri prea mari, pe seama dobanzilor prea ridicate. De asemenea, bancile au fost acuzate de politicieni ca acorda prea putine credite firmelor.

Cotidianul

Kovesi, mică victorie, fără glorie şi cu înjurături

Publicaţia "Cotidianul" informează că, susţinerea pentru Kovesi Codruţa nu mă mişcă şi nu mă revoltă. Mă contrariază. Patriotismul bazat pe "este româncă de-a noastră" mă lasă rece, cîtă vreme nu mă regăsesc în comportamentul ei. Faptul că ar putea ajunge în situaţia de a ne reprezenta ţară, fără să fie desemnată pentru o asemenea poziţie, este un semn că democraţia europeană funcţionează de-a-ndoaselea. Mai ales pentru cei mici. Oricum, într-o măsură mai mică sau mai mare, o parte din România o dispreţuieşte şi o înjură. Situaţia este stupidă. E ca şi cum unii ar rămîne îndrăgostiţi de Adrian Mutu, după ce a fost dovedit că umbla la paparoase. Un tribunal l-a condamnat să achite către clubul Chelsea o despăgubire de 14 milioane de euro. În România, presa îl adulează ca pe o mare vedetă. Şi, cine îl dispreţuieşte este anti-român. Adică nu este patriot.

Naţional

Dancila si trei ministri, deportati la Bruxelles!

Publicaţia "Naţional" notează: Am trait sa o vedem si pe asta! Mai multi membri ai actualului Guvern, dintre care si unii de-abia intrati in Cabinetul Dancila au ajuns sa apese toate butoanele aflate la indemana si sa apese toate parghiile subterane aflate la dispozitia "camarilelor" personale pentru intocmirea listei Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare de la sfarsitul lunii mai. Iar cum lista va fi definitivata si votata in CEX-ul partidului undeva la jumatatea lunii martie, deci peste doar doua saptamani, lupta s-a incins acum mai mult decat oricand. Culmea este insa ca spre deosebire de isteria de la inceput in care liderii si demnitarii celui mai mare partid al tarii se inghesuiau sa prinda un loc eligibil pe lista pesedista, de aceasta data cel putin trei ministri se dau de ceasul mortii ca sa fie scosi de pe lista finala! Iar in acest sens au ajuns sa faca deja un lobby aflat la limita extrema a traficului de influenta pentru a fi lasati cu salariile "mizere" de ministri, doar sa nu fie astfel ejectati din Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb