REVISTA PRESEI 4.09.2018

A.M.
Revista Presei / 4 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 4.09.2018

Adevărul

Virusul pestei prostime. Asemuirea preşedintelui Iohannis cu Hitler

Publicaţia Adevărul despre virusul pestei prostime: "În timp ce probleme grave îngrijorează societatea românească, partidul de guvernământ se lansează în răfuieli de o toxicitate fără precedent. Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, face un tur de postări pe Facebook care îngroapă iremediabil imaginea PSD".

Publicaţie mai scrie că: "El publică o fişă medicală a unui cetăţean, faptă pedepsită de lege, şi continuă prin postarea unui film prin care Klaus Iohannis este întruchipat drept Adolf Hitler. De mai multă vreme, radicalii PSD sunt vizitaţi de ideea de a-l face nazist pe preşedintele Iohannis, crezând că aşa vor da marea lovitură. Ceea ce le reuşeşte, dar nu împotriva lui Iohannis, ci împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Când ministrul Daea a comparat uciderea porcilor cu Auschwitz-ul, totul s-a pus pe seama necunoaşterii şi scuzele prezentate de Dragnea şi de Daea au fost acceptate. Acum, nu va mai fi la fel. Vâlcov a depăşit linia roşie. Protestul ferm din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, sub semnătura preşedintelui Aurel Vainer, se alătură comunicatului, la fel de ferm, al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, "Elie Wiesel". A face propagandă politică utilizând simboluri ale nazismului este interzis în lumea civilizată, de asemenea în România. Prin poziţia sa de consilier al premierului Dăncilă, Darius Vâlcov implică nu numai PSD, ci şi Guvernul României. Este extrem de grav, şi a fi menţinut în post înseamnă că, la nivel guvernamental, această poziţie este împărtăşită. Îşi permite Liviu Dragnea aşa ceva, mai ales într-o relaţie specială pe care a vrut să o construiască în legătură cu Israelul? Iată că îşi permite, după declaraţiile făcute în sprijinul lui Vâlcov".

Bancherul

BNR acorda bancilor credite de 9 miliarde lei, dar ROBOR-ul nu mai scade

Publicaţie susţine că: "Banca Naţională a României (BNR) a continuat astăzi să acorde băncilor credite în valoare de 9,4 miliarde lei, cu o dobânda de referinţă de 2,5%, dupa ce saptamana trecuta valoarea imprumuturilor s-a ridicat la 12,1 miliarde lei, pentru a acoperi deficitul de lichiditati din piata interbancara.

Dobanzile pietei interbancare au ramas insa aproape nemiscate astazi: ROBOR overnight la 2,72%, fata de 1,71% in ultima zi din saptamana trecuta, in timp ce ROBOR la 3 luni, indicele luat in calcul pentru stabilirea dobanzilor variabile la creditele in lei, a ramas la acelasi nivel, de 3,22%, la fel ca ROBOR la 6 luni (3,41%)".

De asemenea Bancherul scrie că: "Ceea ce inseamna ca BNR furnizeaza bancilor lichiditatile de care au nevoie, dar fara sa creeze un exces de resurse, astfel incat dobanzile sa se mentina peste rata de referinta, ceea ce inseamna un control strans al lichiditatii sau, mai bine spus, o politica monetara mai aspra decat arata dobanda de referinta.

Asta pentru ca dobanda de referinta (de politica monetara) este mai mica decat ar fi normal, din cauza puseului inflationist temporar, la peste 5% in prezent, preturile urmand insa sa scada la 3,5% la finalul anului, conform prognozei BNR.

Guvernatorul BNR considera ca acum sistemul bancar a trecut in pozitia de creditor net".

Cotidianul

George Maior, la ceasul audierii

Cotidianul anunţă că: "Fostul director al SRI, ambasadorul României în SUA, George Maior, este aşteptat marţi la Comisia de control al SRI pentru explicaţii în legătură cu declaraţii făcute la comisie de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu.

"Pot să vă confirm că va veni marţi la ora 11.00. Chiar de la ora 10.30 ne vom vedea, aşa cum am făcut şi cu ceilalţi invitaţi, la biroul preşedintelui comisiei, după care vom merge împreună la şedinţa de comisie", a precizat luni, la Antena 3, preşedintele comisiei, social-democratul Claudiu Manda, adăugând: "Avem lucruri de lămurit în urma audierii domnului Horia Georgescu".

Manda a apreciat că e o ocazie bună ca George Maior să lămurescă aspectele care îl vizează, amintind că acesta a spus la precedenta audiere că îl ştie vag pe fostul şef al ANI, în timp ce Horia Georgescu a afirmat că se vizitau şi a prezentat SMS-uri pe care şi le trimiteau".

Pe de altă parte Cotidianul anunţă că: "Săptămâna trecută, Manda declara: "Am avut un schimb de SMS-uri cu domnul Maior în care i-am spus că trimitem către MAE această invitaţie, deci ştie, nu poate spune că nu ştie. I-am şi spus că nu vom purta discuţii pe subiectul legat de domnul Giuliani (...) noi avem de clarificat aspectele spuse la momentul respectiv, în luna mai, cred, de domnul Horia Georgescu".

Preşedintele Comisiei SRI a explicat că, imediat după audierea fostul director ANI, Horia Georgescu, s-a decis o nouă audiere a ambasadorului Româniai în SUA"

Jurnalul National

Cine sunt adversarii lui Dragnea din PSD

Publicaţia informează că: "Ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD a arătat pentru prima oară o erodare a autorităţii lui Liviu Dragnea printre social-democraţi".

Publicaţie mai susţine că: "Deşi nu a dus lipsă de contestatari nici până acum, opozanţii care, după demisia lui Mihai Tudose din Guvern, au acţionat pe cont propriu, acum încep să se apropie unii de ceilalţi având deocamdată două chestiuni care îi apropie: adversitatea comună faţă de Carmen Dan, o apropiată a preşedintelui partidului, şi perspectiva ca PSD să rămână fără candidat propriu la prezidenţiale.

Şedinţa CEx-ului de la Neptun a arătat spulberarea iluziei că PSD are o poziţie unitară în legătură cu ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în Piaţa Victoriei. Declaraţiile contradictorii ale oficialilor MAI şi prefectului Capitalei, legate de acţiunile Speranţei Cliseru au atins apogeul joi când aceasta din urmă, luată la rost de un cetăţean pe când se afla la o terasă, a recunoscut că ministrul de Interne a minţit. Astfel, acţiunea Jandarmeriei de la mitingul diasporei a devenit, dintr-o dispută între Putere şi Opoziţie, o controversă în interiorul PSD. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a simţit direct vizată de încercarea de pasare a responsabilităţii de la Ministerul de Interne la Prefectura Capitalei, în condiţiile în care Cliseru este cunoscută ca o colaboratoare apropiată a sa. "Ceea ce s-a întâmplat în 10".

National

Germania, în prag de război civil!

National scrie că: "Continuă altercătiile în Germania, ţara divizată după ce s-au înmulţit fărădelegile comise de imigranţi. Dacă o parte a populaţiei se declară impotriva deschiderii granitelor fata de arabii ce vor in Europa (politica promovata si aparata de Angela Merkel), din pamant, din iarba verde a aparut si o alta categorie, a iubitorilor de imigranti".

Publicaţia mai afirmă că: "Problema e ca infruntarile dintre cele doua parti capata tot mai mult aspectul unor adevarate lupte de strada. Numai duminica au fost ranite in jur de 20 de persoane intr-un amplu protest cu 5000 de participanti desfasurat la Chemnitz, oras ce a fost zguduit de o crima comisa de un refugiat arab in urma cu o saptamana. In strada au iesit si cativa sustinatori ai politicii pro-imigratie dusa de Merkel si autoritatile germane, astfel ca pana la declansarea unei batai generale n-a mai fost decat un pas".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb