REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.05.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 4 mai 2010

Financial Times

Semne de redresare în rezultatele UBS

UBS a înregistrat profituri peste aşteptpri în primul trimestru din acest an, ca urmare a redresării pieţelor pe care activează banca elveţiană. UBS a avut un câştig net de 2,20 miliarde de franci elveţieni (2,02 miliarde de dolari). Câştigurile înainte de taxe au însumat 2,81 miliarde de franci, cu peste 10% mai mari decât estimarea lansată luna trecută: 2,5 miliarde de franci.

.........

Newcrest Mining şi-a majorat oferta pentru Lihir la 9,5 miliarde dolari australieni

Newcrest Mining a lansat o ofertă de 9,5 miliarde dolari australieni (8,8 miliarde dolari SUA) pentru preluarea rivalului Lihir Gold, tranzacţie care ar putea crea al patrulea producător mondial de aur.

Newcrest, cel mai mare producător de aur din Australia, şi-a îmbunătăţit oferta pentru Lihir după ce, luna trecută, această companie i-a respins propunerea de 9,2 miliarde dolari australieni.

.........

Temasek preia deţinerea NYSE la Bursa din Mumbai

Temasek Holdings din Singapore a decis să cumpere cota de 5% pe care o deţinea NYSE Euronext la National Stock Exchange din India, tranzacţia fiind anunţată la trei ani după ce grupul american a investit în piaţa din Mumbai. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

..........

Wall Street Journal

United şi Continental detaliază planul de fuziune

Fuziunea în valoare de 3 miliarde de dolari dintre companiile aeriene UAL Corp. şi Continental Airlines Inc. va genera costuri de 1,2 miliarde dolari în următorii trei ani, dacă tranzacţia va obţine aprobarea autorităţilor antitrust. Entitatea care va lua naştere, United Continental Holdings, va fi cea mai mare companie aeriană din lume, după traficul de pasageri, cu o capitalizare de piaţă de 8,3 miliarde de dolari, potrivit preţurilor actuale.

..........

Standard Chartered are rezultate record

Standard Chartered PLC anunţă că a avut un start foarte puternic în acest an, profitul înregistrat de banca britanică în primul trimestru atingând un nivel record. Banca nu a oferit cifre în acest sens.

..........

Goldman, dată în judecată pentru tranzacţiile cu CDO

Goldman Sachs Group Inc. se confruntă cu câteva procese civile înaintate de acţionarii săi, care aduc în atenţie tranzacţiile cu CDO-uri (collateralized debt obligations). Procesele au fost iniţiate la data de 22 aprilie, în New York.

............

New York Times

Vânzări în creştere pentru Ford şi GM

Vânzările auto din Statele Unite au crescut cu 19,8% luna trecută, faţă de aprilie 2009, când Chrysler cerea protecţia Legii falimentului.

Ford Motor Co., Toyota şi Chrysler şi-au majorat vânzările cu aproape 25% în aprilie 2010, faţă de aceeaşi lună din aprilie 2009.

.......

Hertz ar putea lupta cu o ofertă rivală pentru Dollar Thrifty

Avis Budget Group a semnalat, luni, că ar putea lansa o ofertă pentru Dollar Thrifty Automotive Group, care va depăşi propunerea de 1,2 miliarde de dolari lansată de Hertz Global Holdings.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb