REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.04.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 aprilie 2011

FINANCIAL TIMES

JPMorgan vrea să se extindă în Brazilia

Banca americană JPMorgan vrea să-şi dubleze numărul clienţilor în Brazilia, urmărind să beneficieze de pe urma oportunităţilor de pe segmentul de management al activelor şi alte zone din acest stat din America Latină.

Banca americană de investiţii are deja 630 de clienţi în Brazilia, ceea ce semnifică o creştere de şase ori în ultimele 14 luni. Banca vrea să mai câştige cel puţin 150 de clienţi în următoarele 12 luni, respectiv să ajungă la 1.100-1.200 pe termen mediu, potrivit spuselor lui Cláudio Berquó, director executiv al diviziei JPMorgan din Brazilia.

Tata investeşte 26 miliarde dolari în India

Grupul indian Tata, producător de autoturisme, a reiterat că plănuieşte să investească 26 miliarde dolari în ţară, în următorii cinci ani, urmărind să-şi dubleze vânzările la circa 150 miliarde dolari în intervalul menţionat.

Producătorii de autoturisme de lux ţintesc clienţii bogaţi din India

Companniile auto de lux de la nivel mondial se îndreaptă către piaţa din India. La fel ca unii dintre rivalii săi, Aston Martin, producător britanic de pe acest segment, a anunţat că intră pe piaţa din India.

WALL STREET JOURNAL

Nestlé se extinde în China

Compania elveţiană Nestle SA a preluat 60% din producătorul chinez de alimente Yinlu Foods Group, valoarea tranzacţiei nefiind dezvăluită.

J&J, în negocieri pentru preluarea Synthes

Compania Johnson & Johnson din SUA poartă negocieri pentru cumpărarea producătorului americano-elveţian de echipamente medicale Synthes Inc., în cadrul unei tranzacţii care ar putea avea o valoare de 20 miliarde dolari.

Conducerea Turkcell, îndemnată să-l înlăture de preşedintele companiei

Negociatorii care reprezintă acţionari ruşi (Altimo) şi suedezi (TeliaSonera AB) ai companiei de telefonie mobilă Turkcell AS din Turcia, au avertizat că atmosfera din consiliul de administraţie al societăţii ar putea fi ostilă şi ar putea afecta managementul acesteia, dacă nu va fi înlăturat actualul preşedinte al operatorului de telecomunicaţii.

NEW YORK TIMES

Philips desprinde operaţiunile de producţie a televizoarelor

Producătorul olandez de electronice de larg consum Philips Electronics îşi desprinde divizia producătoare de televizoare, în condiţiile în care profitul net al acesteia a fost sub aşteptări. Diviza va fi transferată către compania mixtă în care Philips este parte alături de TPV.

Moody"s reduce ratingul băncilor irlandeze

Moody"s a redus cu două trepte calificativul pentru depozitele pe termen lung ale băncilor din Irlanda, ca urmare a coborârii ratingului datoriei suverane a ţării, la finele săptămânii trecute.

Preţul petrolului, aproape de 109 dolari barilul în SUA

Cotaţia ţiţeiului este de aproape 109 dolari/baril, în scădere uşoară pe piaţa americană, investitorii temându-se că preţurile mari ale combustibililor vor afecta cererea.

Preţul petrolului cu livrare în luna mai a coborât cu 58 de cenţi, la 109,08 dolari/baril în sesiunea electronică de la New York Mercantile Exchange.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb