REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 21.08.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 august 2012

FINANCIAL TIMES

Directorul Citigroup respinge apelul la divizarea băncilor

Directorul executiv al Citigroup respinge ideea potrivit căreia marile bănci trebuie să se divizeze, conform apelurilor lansate de anumite persoane, printre care şi predecesorul său, Sandy Weill. Vikram Pandit a declarat că Citigroup s-a reîntors deja la operaţiunile sale bancare de bază şi, în plus, a renunţat la unele activităţi internaţionale.

Soros este unul dintre investitorii de top ai Manchester United

Miliardarul George Soros a cumpărat aproape 8% din acţiunile listate ale clubului britanic de fotbal Manchester United, devenind unul dintre acţionarii importanţi ai acestuia, alături de familia Glazer.

Un director Facebook a vândut 20 de milioane de acţiuni

Unul dintre investitorii majori ai Facebook şi-a vândut recent majoritatea deţinerii la reţeaua de socializare online, în condiţiile în care preţul acţiunilor companiei americane a continuat să scadă, ajungând aproape la jumătate din cursul de listare.

Peter Thiel, co-fondator al PayPal şi director al Facebook, a vândut peste 20 de milioane de titluri în zilele de 16 şi 17 august, la un preţ mediu de 20 de dolari fiecare, tranzacţia valorând peste 400 de milioane de dolari.

WALL STREET JOURNAL

UE anchetează o tranzacţie cu ţigări care ar avea legături cu Siria

Uniunea Europeană (UE) investighează dacă sancţiunile sale împotriva Siriei au fost încălcate prin vânzarea de ţigări către o firmă care are legătură cu verii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, conform unor documente corporative obţinute de Wall Street Journal. Vânzarea a fost realizată de o divize elveţiană a Japan Tobacco Inc., în mai 2011.

Chevron şi Shell fac schimb de active

Chevron Corp. din SUA şi compania anglo-olandeză Royal Dutch Shell PLC au decis, ieri, să facă un schimb de active în două proiecte de gaze naturale din Australia, care valorează mai multe miliarde de dolari.

Portugalia salvează insulele Azore

Ministerul Finanţelor din Portugalia va furniza un sprijin financiar de 135 de milioane de euro regiunii autonome Azore, după ce acest arhipelag s-a văzut în imposibilitatea de refinanţare a datoriilor sale.

NEW YORK TIMES

Samsung investeşte 4 miliarde dolari în SUA

Compania sud-coreeană Samsung Electronics Co. va investi aproape 4 miliarde dolari în fabrica sa de cipuri din Austin, Texas, pe care o va renova în vederea majorării capacităţii de producţie.

Surse: Siemens vrea să elimine mii de posturi

Conglomeratul german de inginerie Siemens poartă discuţii preliminare în vederea eliminării a mii de locuri de muncă, pe fondul slăbirii economiei, potrivit Boersen-Zeitung, care nu citează sursa informaţiei.

Glencore şi-a redus profitul cu 8%

Traderul de materii prime Glencore International PLC şi-a redus cu 8% profitul în primele şase luni din 2012, din cauza mediului economic global, care slăbeşte. Câştigul companiei a ajuns la 2,275 miliarde dolari, de la 2,474 miliarde dolari în primele şase luni din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb