Liderii liberalilor din judeţele Caraş- Severin, Arad, Hunedoara şi Timiş semnează, ieri, la Timişoara, o rezoluţie care cuprinde principalele proiecte de infrasctructură care vor fi susţinute de PNL, în momentul în care va ajunge la guvernare.
Rezoluţia va fi semnată sâmbătă, după o serie de discuţii care urmează să aibă loc între membri liberali din Caraş-Severin, arad, Hunedoara şi Timiş, în prezenţa preşedintelui liberal, Ludovic Orban.
"Reuniunea de astăzi face parte dintr-un şir de reuniuni. Incercăm să identificăm, împreună cu colegii noştri şi cu societatea civilă, proiecte importante de interes local, municipal sau regional pe care urmărim să le realizăm şi prin faptul că adoptăm această rezoluţie, conducerea naţională a PNL şi eu ca preşedinte ne angajăm ca atunci când partidul va ajunge la guvernare va susţine punerea în practică a acestor proiecte. Evident, aici sunt doar o parte dintre proiectele pe care le-am identificat pentru că în dezbaterile pe care le-am avut am identificat mult mai multe proiecte. Pentru aceste proiecte identificate, proiecte importante, exista un angajament între filialele judeţene, regiunea Vest şi noi ca şi conducere centrală le vom sustine, evident nu pe un decurs de 20 de ani, ci pe decursul unui mandat de guvernare", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.
Pentru judeţul Arad au fost identificate proiecte precum: Via Carpathia (tronson autostradă Arad- Oradea); Modernizarea sălii de sport a Aradului; Punerea în valoare a cetăţilor Şoimoş şi Şiria; Punerea în valoare a Cetăţii Aradului; modernizarea Aeroportului Arad şi realizarea Centurii de Sud Est a Aradului.
Pentru judeţul Caraş- Severin au fost identificate proiectele: Port cargo funcţional la Dunăre (Moldova Nouă); Cale ferată de tip tram-tren pe relaţia Reşiţa -Timişoara; Domeniu schiabil la Semenic - Muntele Mic; Autostrada Lugoj - Calafat ca parte din Coridorul Via Carpathia şi finalizarea legăturii rutiere Băile Herculane - Valea Jiului.
Pentru judeţul Hunedoara au fost identificate proiectele: realizarea domeniului schiabil al Văii Jiului (Parâng, Straja, Pasul Vulcan, Retezat); Punerea în valoare a Ulpia Traiana Sarmisegetusa; Legătura rutieră Valea Jiului - Băile Herculane; Revitalizarea din punct de vedere economic a Văii Jiului; punerea în valoare a Cetăţilor dacice patrimoniu UNESCO; şi Agrement în Parcul Naţional Retezat.