Compania elveţiană Barry Callebaut AG, cel mai mare procesator mondial de boabe de cacao, a lansat, ieri, o nouă culoare de ciocolată naturală, rubinie, acesta urmând să fie cel de al patrulea tip de ciocolată creat după ciocolata cu lapte, cea neagră şi cea albă, transmite Bloomberg.
Noutatea, care are la bază un tip special de boabe de cacao, este rezultatul unui deceniu de dezvoltare, precizează directorul general de la Barry Callebaut, Antoine de Saint-Affrique. Ciocolata rubinie dezvăluită, ieri, la Shanghai are o aromă naturală de fructe de pădure dulce-acrişoară. "Este naturală, este colorată, este hedonistică, dar păstrează autenticitatea ciocolatei. Este un amestec drăguţ care este pe placul generaţiei millennials", susţine Antoine de Saint-Affrique. Potrivit acestuia, citat de Agerpres, noul produs ar putea fi atractiv şi pentru consumatorii chinezi, o piaţă emergentă pentru ciocolată.
Inovaţiile în industria ciocolatei au nevoie de mai mulţi ani datorită structurii complexe şi provocărilor asociate cu menţinerea texturii şi gustului. Boabele utilizate pentru producţia de ciocolată rubinie vin din Coasta de Fildeş, Ecuador şi Brazilia, iar culoarea neobişnuită este dată de pudra extrasă în momentul procesării boabelor, a dezvăluit Antoine de Saint-Affrique, subliniind că nu sunt adăugate fructe de pădure sau coloranţi.
Chiar dacă şi alte companii precum Cargill Inc. produc deja pudră de cacao de culoare roşie, este pentru prima dată când un producător lansează o ciocolată naturală de culoare rubinie. "Să produci ciocolată naturală, care este produsă cu ingredientele normale ale unei ciocolate, care are gustul şi culoare acesteia este extrem de dificil", susţine Antoine de Saint-Affrique, citat de Agerpres.
Noul produs ar putea ajuta la creşterea vânzărilor pe o piaţă globală care se confruntă cu dificultăţi. Într-un moment în care Hershey concediază 15% dintre angajaţi, iar Nestle vrea să îşi vândă operaţiunile din SUA, ciocolata rubinie oferă şansa ca anul viitor, de Ziua Îndrăgostiţilor, pe rafturile magazinelor să apară o ciocolată naturală de culoare roz.