Robert Turcescu: "Am fost ofiţer acoperit al Armatei"

E.D.
Politică / 22 septembrie 2014

Robert Turcescu a anunţat, duminică seara, într-o emisiune televizată, faptul că a fost ofiţer acoperit, el confirmând astfel autenticitatea unor documente pe care le postase în dimineaţa aceleiaşi zile pe blog.

Turcescu, care a folosit extrem de mulţi termeni religioşi cu tentă mistică, a refuzat să dea orice detaliu despre motivele care l-au determinat să se deconspire şi a spus în mod repetat că speră să aibă parte de un judecător înţelegător, făcând referire la un iminent proces în care ar fi inculpat pentru dezvăluirea unui secret.

Turcescu a plecat din emisiune după doar 20 de minute, timp în care a spus că a primit în mâna documentele pe care le publicase mai devreme pe blog: o copie a livretului militar şi câteva state de plată.

Dezvăluirea lui Turcescu vine la câteva zile după ce Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, îl acuzase chiar la B1 Tv că ar fi ofiţer acoperit şi la mai bine de doi ani după ce el însuşi negase că ar fi ofiţer MApN, în contextul unui scandal.

Robert Turcescu nu a vrut să spună nici pentru ce serviciu secret a lucrat, dar însemnele de pe livretul militar publicat pe blogul sau (o ştampila) arată că ar fi vorba despre apartenenţa la o unitate a Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul MApN funcţionează un singur serviciu de informaţii, şi anume Direcţia Generală de Informaţii a Armatei (DGIA) care a fost condusă până de curând de generalul Ilie Botoş, numit în funcţie în timpul Guvernului Ponta. Ilie Botoş este acum secretar de stat la Ministerul de Interne.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Unii dintre noi ne-am dat seama de asta cu ocazia ultimelor alegeri prezidentiale. Multi oameni accepta sa isi vanda trupul sau libertatea de gandire (independenta) pentru ca nu au ce manca, ce bea sau unde locui in timp ce altii o fac pentru ca vor mai mult decat au deja (desi traiul zilnic nu este o povara pentru ei). Daca cei din primele situatii enumerate pot fi intelesi, cei din urma sunt de blamat intrucat se vand nu pentru a exista ci pentru a parveni material sau social. Astfel de oameni (vanzatori) au caracter minuscul si trebuie evitati pentru ca asa cum s-au vandut pe ei pot vinde orice altceva, inclusiv pe tine, pe mine, pe noi!

    Si ce daca a fost ofiter acoperit? In slujba cui sunt ofiterii acoperiti, nu in slujba tarii?

    A fost spion al vreunei puteri straine? Nu!Si atunci ce avem cu el fratilor? Poate ca ar trebui sa-l felicitam ca un ofiter acoperit a reusit sa ajunga un jurnalist de renume. In acelasi timp sa-l criticam ca a cedat psihic sau a fost santajat sa se autodesconspire. 

    1. Ca ofiter (mai ales al serviciilor) iti pierzi independent, nu mai joci pe "muzica ta" ci pe "muzica lor" iar atunci cand esti si journalist, deci formator de opinie, muzica pe care este nevoit sa joci o transmit natiunii, ceea ce in traducere se numeste manipulare. Este toxic pentru societate ca un journalist (si in general orice persoana care prin natura jobului afisat poate influenta masele prin intermediul mass-mediei) sa fie angajat al serviciilor. Acea persoana nu va mai transmite opiniile personale (nu va juca pe muzica lui) ci va transmite (induce) ceea ce i se cere (muzica altora) - altfel nu s-ar justifica racolarea lui. Or, pentru o societate sanatoasa este absolut necesar ca presa sa fie independenta. Ai inteles acum care este problema? Susceptibilitatea de a ni se proiecta o realitate fabricata artificial (controlata) in locul celei reale pentru a genera decizii eronate din partea noastra, a natiunii. Iti place sa fii controlat, sa fii manat in directa dorita de altii, precum boul la arat?

      Corect, necazul este ca oricum suntem manipulati, crezi ca "brigadierii de la Antene" (si nu numai ei) ne spun parerea lor?. 

      Corect, necazul este ca oricum suntem manipulati, crezi ca "brigadierii de la Antene" (si nu numai ei) ne spun parerea lor?. 

      La noi ofiterii acoperiti care string "informatii" nu se ocupa defapt de munca informativa ci de chilotaraie dimboviteana cu iz de politica interna in blaga unor personaje semidocte si inculte ce doresc, si dau din coate, sa ajunga in pozitii de conducere!

    Nu vreau sa fac pe eroul dupa razboi, dar razbatea destul de bine "stofa" agentului bine pregatit si informat; altfel Turcescu a fost/este unul dintre cei mai buni moderator. Asa cum singur a spus-o, cel de sus si aici pe pamant - judecatorul, trebuie sa-l cantareasca. 

    Problema si intrebarea pentru noi cei de rand, este: cati ca el sunt printer noi si ne mutileaza destinele, in timp ce noi (prostii) traim cu iluzia democratiei,statulul de drept.

    Asa ca, pentru ca traim (inca) in "statul de drepti", cu "la loc comanda" cred ca nu mai voi mai duce la vot, din moment ce destinul nostru/al tarii este in mana acoperitilor. 

    1. La vot trebuie sa mergem nu pentru ca am avea pe cine allege "cu mana pe inima" (cum se spune) ci pentru a vota pentru raul cel mai mic. Asta este miza - nu Fat Frumos, ci Balaurul cu cele mai putine capete (chiar daca este negativ, minus 5 este mai mare decat minus 10, iar noi, ca de fiecare data in ultimii 24 ani, avem de ales intre mai multe minusuri, pe cel mai putin pagubos)!

      Am ales sau ne-a fost indus/impus?? 

    Make, este ucenicul tau? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb