Rogozin, Rusia: "Domnilor români, vă vom explica cine sunteţi"

Ziarul BURSA #Internaţional / 12 mai 2014

Rogozin, Rusia: "Domnilor români, vă vom explica cine sunteţi"

"Domnilor români, vă vom explica în curând totul, cine sunteţi şi ce credem despre voi", a afirmat sâmbătă seara, pe contul său oficial de Twitter, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, conform Mediafax.

Afirmaţia vine după ce, anterior, Rogozin a acuzat România că, la solicitarea Statelor Unite, nu i-a permis avionului său să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

"La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec", spunea vicepremierul rus într-un alt mesaj postat pe Twitter. Acesta a adăugat că data viitoare va zbura "la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", iar sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Totuşi, Rogozin a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se întoarcă din drum, la Chişinău, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

"Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum, dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă", a spus Rogozin.

Ambasada Rusiei la Chişinău a declarat pentru agenţia Itar-Tass că, probabil, Rogozin a călătorit către Rusia cu "un zbor obişnuit" şi că nu se afla în avionul interceptat în spaţiul aerian al Ucrainei.

Ministerul român de Externe a informat, sâmbătă, că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul Rogozin, reprezintă "o declaraţie foarte gravă", şi a solicitat autorităţilor de la Moscova să precizeze public dacă afirmaţiile citate reprezintă poziţia oficială faţă de România.

Referindu-se la spusele vicepremierului rus Dmitri Rogozin, preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică, la Timişoara, că trebuie aflat mai întâi "câtă vodcă a consumat Rogozin" înainte să facă asemenea declaraţii.

"La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat, faţă de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia", a spus preşedintele Traian Băsescu, adăugând că Rogozin a rămas la modul de gândire al stalinismului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. si anume aceia din est care au fost invatati cu brutalitatea.Daca mai aveti si alte trasaturi pe care sa ni le enumerati va ascultam cu placere....

    Stim cine suntem mai bine decat voi si de curand am aflat cine sunteti voi si ce vreti de fapt. Desi traim anii secolului XXI la nivel de mentalitate voi sunteti in Evul Mediu. V-ati nascut in dictatura, ati trait in dictatura si vreti sa o impuneti si altor natiuni cu bombardierele voastre strategice!!! Sunteti singuri impotriva tuturor si ar trebui sa va trezeasca la realitate aceasta stare.

    Rusia poate fi ingenuncheata numai economic . Acest lucru s-a intamplat in timpul Razboiului rece cand rusii au fost sufocati si deschiderea lui Gorbaciov a fost de fapt , o solutie extrema si nu o adevarata cale spre libertate . Este dispus astazi occidentul sa sacrifice o parte din propria prosperitate ? Nu cred si in acest caz , afacerea Ucraina se va termina cu federalizarea sau mai sigur cu anexarea teritoriilor proruse . Dupa asta , lumea va uita asa ca in alte dati si viata va merge inainte .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb