România începe în această săptămână şi vaccinarea cu serul Moderna

J.P.
Miscellanea / 1 februarie 2021

România începe în această săptămână şi vaccinarea cu serul Moderna

Începând de joi, 4 februarie, în centrele de vaccinare din România va fi administrat în această săptămână şi serul produs de compania Moderna, pe lângă cel de la Pfizer/BioNTech, eficacitatea celor două vaccinuri fiind aproximativ aceeaşi, conform Digi24.

Până în prezent, în România au ajuns două tranşe din vaccinul Moderna, fiind disponibile astfel peste 35.600 de doze. Cu toate acestea, compania americană a anunţat că va diminua cantităţile de vaccin pe care le va livra României, ceea ce a pus autorităţile în situaţia de a regândi planul de imunizare.

Astfel, din lipsă de vaccinuri, toate persoanele sub 65 de ani, atât persoane cu boli cronice, cât şi persoane care fac parte din categoriile esenţiale, programate pentru prima doză de vaccin între 30 ianuarie şi 11 februarie, vor fi amânate pentru după 16 februarie. Excepţie fac persoanele care au primit deja prima doză de vaccin.

Cum funcţionează vaccinul Moderna

CNCAV reaminteşte că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

"Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager", precizează CNCAV.

Preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că numărul insuficient de vaccinuri, dar şi disproporţia dintre dozele Pfizer-BioNTech şi Moderne nu permit să li se dea românilor posibilitatea de a alege cu ce ser să fie vaccinaţi. Acest lucru se ia în calcul pentru viitor, când vor fi suficiente doze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb