România se numără printre primele trei pieţe din regiune după numărul companiilor care colaborează cu fintech-uri

V.S.
Companii / 11 septembrie 2023

Johan Gabriels, Director Regional pentru Europa de Sud-Est la iBanFirst, şi Alin Latu, Country Manager iBanFirst România

Johan Gabriels, Director Regional pentru Europa de Sud-Est la iBanFirst, şi Alin Latu, Country Manager iBanFirst România

Furnizorul internaţional de schimb valutar şi plăţi pentru companii, iBanFirst, a reuşit să atragă, în numai doi ani, peste 1000 de firme pe platforma sa, care pot face tranzacţii în 30 de valute, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, România se află în primele trei pieţe ale companiei, iar serviciile financiare digitale generează economii de până la 1 miliard de euro anual pentru IMM-urile româneşti.

Sursa arată că biroul din Bucureşti al companiei iBanFirst a intermediat plăţi de peste 1 miliard de euro pentru clienţii români. În contextul crizei geopolitice, companiile româneşti au apelat la instrumentele de hedging pentru a-şi proteja marja de profit şi a-şi creşte activităţile comerciale din regiune.

Johan Gabriels, Director Regional pentru Europa de Sud-Est la iBanFirst, a declarat că: "Succesul iBanFirst în regiunea CEE şi în România se datorează în primul rând oamenilor de aici, care sunt mult mai receptivi la noile tehnologii şi soluţii digitale, în comparaţie cu pieţele occidentale, unde adaptarea la schimbare în ceea ce priveşte serviciile bancare este mai lentă. De asemenea, mediul de afaceri din această regiune se dezvoltă rapid, generând astfel o cerere în creştere pentru soluţii de plăţi transfrontaliere în diferite cursuri de schimb şi strategii personalizate de gestionare a riscului valutar".

Sursa precizează că biroul din Bucureşti a ajuns la un număr de 20 de consultanţi, care deservesc 400 de clienţi. Aproximativ 30 de IMM-uri şi-au deschis un cont pe platforma iBanFirst. Fiecare client beneficiază de un plan de business.

Companiile româneşti provin din domenii precum: industria auto, agricultură, energie, IT, telecomunicaţii, construcţii sau retail. Principalii parteneri comerciali externi ai firmelor româneşti sunt Uniunea Europeană, China şi Turcia.

Alin Latu, Country Manager iBanFirst România, susţine că: "România se bucură de o creştere exponenţială a companiilor care îşi extind operaţiunile în regiune. Suntem încântaţi să susţinem această tendinţă şi să ajutăm antreprenori din domenii din ce în ce mai diverse să îşi dezvolte afacerile dincolo de graniţele ţării. Echipa noastră de specialişti este pregătită să ofere companiilor locale tot sprijinul necesar pentru a-şi atinge obiectivele de creştere internaţională şi a depăşi provocările pe care le pot întâmpina în acest proces".

În comunicat se mai arată că platforma include şi capabilităţi de open banking. Firmele îşi pot centraliza toate operaţiunile: vizualizarea conturilor bancare, iniţierea de plăţi, schimb valutar, decontarea facturilor de la furnizori. Acest serviciu ar putea avea creşteri de până la 2.800% până în 2026.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb