România va contribui cu peste 1 miliard de euro la bugetul UE, în 2007

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 aprilie 2007

România a virat, la începutul lunii aprilie, la bugetul Uniunii Europene, circa 60 milioane euro (203 milioane lei), reprezentând aproape 80% din contribuţia aferentă lunii aprilie (de 76 milioane euro), potrivit datelor trans­mise de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), citate de Rompres. Suma achitată reprezintă contribuţii din Taxa pe Valoare Adăugată (TVA), din resursa VNB (venitul naţional brut) şi pentru corecţia/rabatul acor­dat Marii Britanii.

Autorităţile române vor efectua cea de-a doua plată cu termen în luna aprilie, la data de 20 ale lunii, reprezentând contribuţia din resursele proprii tradiţionale. Până în prezent, ţara noastră a plătit 397 milioane de euro la bugetul UE, dintre care 74,5 milioane de euro în ianuarie, 217,9 milioane de euro în februarie şi 45 milioa­ne de euro în martie 2007. În primele trei luni ale anului, România a achitat circa 28,78% din valoarea aferen­tă întregului an.

În 2007, ţara noastră va contribui la bugetul UE cu circa 1,1 miliarde euro (3,977 miliarde lei), suma fiind calculată, în principal, pe baza veniturilor realizate de bugetul naţional în anul precedent, din taxa pe valoarea adăugată.

UE cotizează pentru Româ­nia cu o sumă reprezentând 2,1% din PIB (12 tranşe lunare în valoare de 26,28 milioane euro), în creştere cu 0,8% din IB faţă de 2006. Pentru anul 2007, propunerea Comisiei Europene pentru Bugetul Uniunii se ridică la 126,8 miliarde de euro. Un procent de 43% din bugetul UE, propus pentru 2007, va fi investit în competitivitate şi coeziune. Pentru agricultură, Comisia a alocat 35% din cheltuieli şi 10% pentru dezvoltarea rurală.

Schema de buget UE pentru 2007 prevede şi plata compensaţiilor pentru Româ­nia şi Bulgaria, de 0,4 % din totalul bugetului. Bugetul Uniunii Europene finanţează toate politicile europene şi cheltuielile instituţiilor UE. Veniturile şi cheltuielile UE sunt prevăzute în bugetul comunităţii în baza unor prognoze anuale. Contribuţiile la bugetul UE provin din taxele vamale, o parte din încasările din TVA ale statelor membre şi contribuţiile statelor membre calculate în funcţie de PIB, după definiţia armonizată la nivel european. Bugetul Uniunii Europene nu poate înregistra deficit bugetar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb