Romanian Business Leaders lansează decalogul antreprenorilor din ţara noastră

G.D.
Companii / 27 mai 2022

Romanian Business Leaders lansează decalogul antreprenorilor din ţara noastră

10 măsuri sunt necesare, în opinia antreprenorilor români, ca ţara noastră să nu se oprească din creşterea economică, în condiţiile recesiunii globale, conform unui comunicat emis redacţiei. În contextul discuţiilor coaliţiei de guvernare de modificare a Codului Fiscal, măsurile sunt preponderent fiscale, dar privesc şi modernizarea statului.

Decalogul antreprenorilor români

#1 Menţinerea cotei unice, care a stat la baza creşterii clasei de mijloc şi a generat locuri de muncă. A adus progres, creştere economică şi a scos la lumină zona veniturilor gri.

#2 Aplicarea unitară şi egală a impozitelor, fără sectoare de afaceri cu tratament fiscal preferenţial, care creează inechitate în economie, şi împovărează fiscal sectoarele neprivilegiate.

#3 Plafonarea maximală a contribuţiilor sociale (sănătate şi pensii) la veniturile salariale. Este cea mai sigură metodă pentru creşterea veniturilor salariale pentru români. Aşa vor dispărea şi munca la negru şi formele alternative de angajare, subliniază sursa citată.

#4 Creşterea colectării taxelor. Suntem o ţară cu o evaziune fiscală foarte mare, cu cel mai mare decalaj de colectare a TVA din Uniunea Europeană. Prin digitalizarea şi profesionalizarea ANAF, acest decalaj trebuie să scadă rapid.

#5 Reducerea cheltuielilor statului. Creşterea numărului de angajaţi în sistemul de stat şi salariile mari creează concurenţă mediului privat şi pune o presiune foarte mare pe bugetul statului, buget pe care din ce în ce mai puţini contribuabili îl alimentăm.

#6 Asigurarea unei politici fiscale stabile. În fiecare an suntem bombardaţi de ameninţări de modificări fiscale, de noi impozite şi taxe, fiscale şi parafiscale. Avem interpretări fiscale neunitare şi controale pe subiecte netranşate la timp, subliniază sursa citată.

#7 Digitalizarea reală a statului. E nevoie să aducem expertiza mediului privat în digitalizarea statului, pentru că know-howul este în mediul privat. Şi este nevoie să creştem accelerat aptitudinile digitale ale funcţionarilor. Nu doar că va uşura presiunea birocratică asupra antreprenorilor, ci va aduce bani mai mulţi la bugetul de stat, pentru că va transparentiza afacerile.

#8 Simplificare administrativă nu ţine numai de digitalizare, ţine şi de uşurarea mediului economic de obligaţii administrative absurde.

#9 Nevoia acută pentru un stat performant. Astăzi contribuabilii şi cetăţenii lucrează ca să ţină în viaţă un aparat de stat uriaş, neperformant. E timpul ca statul să lucreze pentru contribuabili, şi nu invers.

#10 Transparenţa în decizii. Antreprenorii români doresc să fie consultaţi în mod real, nu de formă, după ce măsurile sunt decise, atunci când se iau decizii care îi privesc.

"Noi, antreprenorii Romanian Business Leaders, ne dorim să contribuim la construcţia unui stat modern, performant, echitabil. Doar împreună, mediu de afaceri - administraţie publică - societate, putem face acest lucru. Pentru că ne dorim o ţară în care generaţiile viitoare să îşi dorească să trăiască.", a spus Dragoş Petrescu, Preşedinte RBL, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Liderii PSD atrag azi atentia ca nu e cota unica ,dupa ce in trecut ei au modificat cotele de impozitare pe diferite produse (alimentare ). Sa fie cota unica ( dar e fezabil acum sa renunte la facilitatile pt cei cu venituri mici ?...nu e ,acum chiar sunt vremuri grele ).

    Dar sa fie cota unica cu cateva procente mai mare , sau un pic mai mult la TVA ,un pic mai mult la dividende etc ... 

    Contributiile la pensii si sanatate sunt prea mari ...pai sa se revina la o schema in care sa cotizeze ceva si angajatorul . Reamintim tuturor ca acum 10 poate 15 ani CAS si CASS erau exclusiv in sarcina angajatorilor ...PSD ul (ei zic ca s sociali ) a mutat totul in sarcina angajatului ,cei care sunt necesari in economia muncilor fizice nu pot trai din salariul minim pe economie din care se trag contributiile ! Lideri de bussines ,faceti calculul pe hartie sa vedeti cu cat raman angajatii in mana !

    Iar acea plafonare a contributiilor de l;a #3 ce inseamna : ca cereti plafonarea contributiilor pentru salariile mari ?! Adica sa favorizeze tot pe cei inlesniti ?! Trebuie realism cand se propun masuri ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb