Românii se înghesuie să-şi rezerve locuri la primul hotel de gheaţă din ţară,Ice Hotel Bîlea Lac

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 5 ianuarie 2006

Deja opt români, amatori de senzaţii tari, s-au grăbit să-şi rezerve camere la primul hotel din gheaţă, aflat încă în construcţie, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bîlea Lac, în judeţul Sibiu, a declarat ieri directorul hotelului, Arnold Klingeis. "Deja agenţiile de turism ne-au contactat şi primii opt turişti şi-au făcut rezervările. Va fi ceva unic în România şi clienţii noştri cumpără, practic, o experienţă fără egal. Noi vindem prin acest hotel din Bîlea ideea de supravieţuire şi oferim altceva decît ceilalţi hotelieri", a precizat Klingeis, citat de Rompres.

Primii clienţi ocupă deja jumătate din cele opt camere duble ale hotelului, cu o capacitate de cazare pe zi de 16 persoane. Sculptorii în gheaţă vor termina Ice Hotel Bîlea Lac pe 20 ianuarie, iar inaugurarea oficială se va face pe 1 februarie.

Hotelul de gheaţă va fi deschis timp de patru luni pe an, avînd posibilitatea să găzduiască 1.440 de persoane pe sezon. Practic, hotelul se va topi vara şi va fi refăcut complet odată cu venirea frigului. Turiştii care vor veni la Ice Hotel Bîlea Lac vor avea parte de paturi matrimoniale din gheaţă, acoperite cu blană de miel. Masa şi scaunele sînt, de asemenea, sculptate în gheaţă.

Iluminatul în interior este asigurat cu lămpi fluorescente, iar vesela şi paharele sînt personalizate pentru un decor îngheţat. Hotelul va avea atît bar, restaurant, dar şi discotecă, toate, desigur, din gheaţă, iar toate cocktailurile se vor servi doar cu gheaţă.

Ice Hotel Bîlea Lac nu este recomandat turiştilor friguroşi. "Temperatura în camere va varia între minus 2 şi plus 2 grade, în funcţie de numărul de persoane aflate în incintă", a spus Arnold Klingeis.

Pentru o noapte de cazare în hotelul de gheaţă, tariful este de 69 de lei noi pentru o persoană, adică 690.000 lei vechi. Un cuplu va plăti 138 lei noi (1.380.000 lei vechi) pentru o noapte de ... gheaţă. Ice Hotel Bîlea Lac este situat la cota 2.044 în Munţii Făgăraş, în cel mai mare lac glaciar (4,6 hectare) din România. Hotelul este înconjurat de crestele munţilor. În zonă mai există Cabana Bîlea Lac şi Vila Paltinu, fosta cabană de vînătoare a lui Ceauşescu. Ideea unui hotel de patru stele în zona Bîlea a avut-o şi Nicolae Ceauşescu, care deja avea proiec-tul de reabilitare a zonei, iar în centrul atenţiei trebuia să fie Hotelul de Cristal, conform localnicilor. Ice Hotel Bîlea Lac va fi primul hotel de gheaţă din România, însă asemenea hoteluri mai există în ţările scandinave, în Canada şi în Japonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb