Rombet a sesizat CJUE cu privire la controalele ANAF în industria de gambling

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 21 decembrie 2015

Rombet a sesizat CJUE cu privire la controalele ANAF în industria de gambling

Asociaţia Rombet a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) să se pronunţe, cu titlu preliminar, în chestiuni de drept, în contextul controalelor efectuate în ultima perioadă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi al interpretării "eronate" a noţiunii de venit, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei. Sursele citate consideră că aceasta este "singura cale viabilă pentru a se impune, în mod definitiv şi unitar, definirea clară a venitului din activitatea de jocuri de noroc, ca Gross Gaming Revenue (n.r. veniturile brute din jocuri de noroc".

Amintim că inspectorii ANAF au derulat "un val de controale fără precedent" la companiile care activează în sectorul jocurilor de noroc, în cadrul cărora au recalculat impozitele pe ultimii cinci ani.

Reprezentanţii industriei s-au arătat revoltaţi de aceste acţiuni, afirmând că ele vor conduce la falimentul tuturor societăţilor vizate, în contextul în care ANAF obligă agenţiile de pariuri să plătească impozitul minim pe profit de 5% din totalul încasărilor, fără să excludă premiile plătite jucătorilor.

Recent, Anchidim Zăgrean, vicepreşedintele Rombet, ne-a explicat: "Acum, inspectorii de la fisc au calculat, pe cinci ani în urmă, impozitul pe profit, considerând că acesta trebuie să fie 5% din valoarea totală a încasărilor, ceea ce a condus la sume astronomice, de zeci de milioane de lei pentru fiecare şi la blocarea conturilor în cazul companiilor la care au fost efectuate controale. În aceste condiţii, organizatorii nu-şi mai pot continua activitatea, deoarece orice sumă încasată în cont este blocată".

Săptămâna trecută, Rombet a organizat, pentru membrii săi din industria de gambling, un seminar despre fiscalitatea şi contabilitatea în industria jocurilor de noroc. În deschiderea evenimentului, preşedintele Asociaţiei, Dan Ghiţă, a declarant: "Nu văd un moment mai oportun pentru un asemenea seminar decât acesta: apropiata intrare în vigoare a noilor reglementări privind jocurile de noroc, expansiunea vizibilă a pieţei online din România şi nenumăratele întrebări legate de fiscalitate şi contabilitate".

Seminarul a fost condus de Anchidim Zăgrean, vicepreşedinte Rombet, expert contabil şi specialist în domeniul fiscalităţii industriei de gambling, care a expus o listă de propuneri pentru anul 2016 în domeniul jocurilor de noroc, menţionând: "Avem nevoie de un limbaj comun, de aplicarea în mod unitar a reglementărilor. Altfel, vom fi în permanenţă vulnerabili, aşa cum o demonstrează, din păcate, şi recentele controale ANAF la operatorii de pariuri tradiţionali, cu efecte dintre cele mai grave asupra industriei". Reprezentaţii Rombet şi-ar dori un sistem de impozitare şi taxare, similar, pentru toate tipurile de jocuri, fără discriminare în funcţie de natura capitalului, amintind că şi Loteria Română ar trebui să se supună aceloraşi reguli ca firmele private. De asemenea, au mai propus să se elimine obligativitatea organizatorilor de jocuri noroc să utilizeze aparate de marcat electronice fiscal.

Legisaţia din domeniu referitoare la revocarea sau suspendarea licenţelor/autorizaţiilor obţinute legal trebuie să se modifice, este de părere Asociaţia. În prezent, dacă ANAF face o notificare la ONJN că un organizator de jocuri nu şi-a platit taxele pentru o lună, ONJN poate să revoce licenţa, fără să consulte contribuabilul, spune Anchidim Zăgrean, adăugând că trebuie să existe un proces verbal de constatare prin care ambele parţi să-şi poată spune părerea, iar organizatorul să aibă posibilitatea să se adrese instanţei şi să-şi continue activitatea legal până la soluţionarea cazului.

O altă schimbare necesară, în opinia surselor citate, se referă la acordarea licenţei de organizare şi a autorizaţiei de exploatare pentru toate tipurile de pariuri şi nu separat pe fiecare tip de pariuri în parte.

Vicepreşedintele Rombet propune şi respingerea proiectelor de lege care prevăd taxe parafiscale pentru organizatorii de jocuri de noroc (cu referire la taxa pentru cinematografie şi monumente istorice).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Noile modele de CATUSE !

    Numai din "sport", voi faceti parte din RETEAUA MONDIALA A MAFIEI PARIURILOR, dar voi ar trebui SA FITI TOCATI CA LA PUSCARIA GUANTANAMO, CAT ATI TRUCAT NUMAI CAMPIONATUL INTERN DE FOTBAL !!!

    LACATUL SI INCHIDEREA TUTUROR STABILIMENTELOR DE BANDITI INTR-ALE GAMBLINGULUI AR TREBUI ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb