"Romcab" Tîrgu Mureş preconizează pentru acest an o cifră de afaceri de 14 milioane de euro

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 ianuarie 2005

Un fond de investiţii străin este interesat să devină acţionar al firmei

"Romcab" Tîrgu Mureş previzionează, pentru 2005, o cifră de afaceri de 600 de miliarde de lei (circa 14 milioane euro), în creştere cu 16% faţă de rezultatele consemnate anul trecut, ne-a declarat, ieri, domnul Geza Csaba Gombos, administratorul societăţii. În 2003, încasările companiei au atins 453,1 miliarde de lei, iar profitul net a fost de 5,5 miliarde lei.

Acţionarii companiei au ho-tărît, la sfîrşitul anului trecut, majorarea capitalului social cu şapte milioane euro, fondurile urmînd să asigure resursele financiare susţinerii activităţii şi achiziţionării de noi utilaje. Domnul Gombos ne-a mai spus că un fond de investiţii străin este interesat să devină acţionar al companiei, printr-o fuziune de capital, discuţiile în aces-t sens fiind foarte avansate. "În două-trei săptămîni, reprezentanţii investitorului străin vor face o evaluare a societăţii printr-o firmă independentă şi cred că o decizie se va lua în luna aprilie a acestui an", ne-a declarat domnul Csaba Gombos.

Domnia sa ne-a explicat că cea mai mare parte din infuzia de capital, respectiv circa 5 milioane de euro, va fi destinată achiziţionării de noi utilaje (maşini de prefilat şi maşini de izolat cablaje), iar restul, pentru susţinerea activităţii companiei în acest an. Noile utilaje vor fi cumpărate în cursul anului 2006 pentru susţinerea cererii în creştere a pieţei.

În prezent, Romcab are un capital social de 140 miliarde lei, împărţit în acţiuni cu o valoare nominală de 25.000 lei. Societatea este controlată în proporţie de 86,3% de Paneuro Company, ceilalţi acţionari fiind SIF Oltenia - 7,1% şi alţii - 6,6%.

Administratorul "Romcab" a solicitat, în luna septembrie, Tribunalului Mureş să aprobe deschiderea procedurii de reorganizare judecătorească a firmei, potrivit prevederilor legii 64/1995. Societatea "Romcab" SA din Tîrgu - Mureş, componentă a grupului de firme "Paneuro" a intrat în procedură de reorganizare, din cauza datoriilor unei alte firme din grupul "Paneuro", SC "Paneuro Trading", la care s-a demarat procedura de faliment. Societatea "Romcab" a girat împrumutul pe care SC "Paneuro Trading" SRL Bucureşti l-a contractat de la "Raiffeisen Bank", de şase milioane de dolari şi pe care firma respectivă nu îl mai poate înapoia. Tribunalul a admis cererea formulată şi a dispus deschiderea procedurii de reorganizare judiciară şi faliment faţă de aceasta.

Potrivit lui Gombos, infuzia de capital va permite companiei să depăşească această situaţie.

SC "Romcab" SA este componentă, din anul 1999, a grupului Paneuro, condus de Zoltan Prosszer, pachetul de acţiuni al societăţii fiind cumpărat de "Paneuro Company" SRL Tîrgu - Mureş. Principalul obiect de activitate al "Romcab" SA constă în producerea şi comercializarea cablurilor şi conductorilor electrici de medie şi joasă tensiune şi a cablajelor electrice.

"Romcab" a realizat în primul semestru al anului trecut un profit net de 2,5 miliarde lei, în creştere cu 80% faţă de cel obţinut în perioada similară a anului precedent. Veniturile din exploatare au fost mai mari cu 39%, ajungînd la 410,3 miliarde lei, în timp ce cheltuielile din activitatea de exploatare au fost mai mari cu 37%, atingînd 390 miliarde lei la jumătatea anului trecut. Creşterea mai accelerată a veniturilor faţă de cea a cheltuielilor a generat o majorare a profitului din exploatare de 84% în primul semestru faţă de perioada similară a anului precedent, acesta fiind de 20,6 miliarde lei la sfîrşitul lunii iunie 2004.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb