ROMELECTRO: Proiect de modernizare al staţiei electrice Smârdan

A.M.
Comunicate de presă #Construcţii / 23 iulie 2018

Proiect de modernizare al staţiei electrice Smârdan

Asocierea dintre ROMELECTRO SA şi Electromontaj SA, în calitate de antreprenor general, a câştigat, recent, licitaţia organizată de către CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea staţiei electrice de transformare Smârdan. Valoarea totală a acestor lucrări este de peste 23 milioane de euro, conform comunicatului remis redacţiei.

Retehnologizarea staţiei 400/110 kV Smârdan are ca obiect optimizarea schemei electrice primare, modernizarea echipamentului primar şi secundar, asigurarea teleconducerii întregii staţii de la nivelul Centrului de Teleconducere al Sucursalei de Transport Constanţa şi a cerinţelor de dispecer centrale şi teritoriale, ceea ce va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare, la reducerea costurilor de mentenanţă, monitorizarea locală şi de la distanţă a tuturor echipamentelor.

Potrivit comunicatului, staţia electrică 400/110kV Smârdan are o importanţă deosebită deoarece reprezintă un nod foarte important de tranzit al puterii între zonele Dobrogea şi Moldova, asigurând evacuarea surplusului de putere din zona Dobrogea, cât şi alimentarea zonei deficitare Moldova. În plus, asigură injecţia de putere în reţeaua de 110kV pentru alimentarea consumatorilor din zona Galaţi.

Proiectul staţiei Smârdan constă în modernizarea staţiei de 400 kV, prin echiparea acesteia cu instalaţii noi de tip exterior, cu izolaţie în aer şi echipamente de tip convenţional. Noua staţie de 400 kV va funcţiona într-o schemă cu 1,5 întreruptoare/circuit şi 2 bare colectoare. De asemenea, în cadrul acestui contract, va fi modernizată atât staţia de 110 kV, prin înlocuirea instalaţiilor, a echipamentelor şi a sistemelor, cu menţinerea schemei de funcţionare cu 2 bare colectoare cât şi staţia de 20kV care va fi cu simplu sistem de bare colectoare, echipată cu celule metalice, cu izolaţie în aer, se mai arată în comunicat.

"Ne bucurăm că, pe lângă licitaţii pe pieţe externe, reuşim să câştigăm şi licitaţii organizate de companiile naţionale. Acestea consolidează poziţia Grupului ROMELECTRO în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Constatăm cu satisfacţie şi că au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în ţara noastră, în care dorim să ne implicăm cu specialiştii noştri, pentru că au o vastă expertiză în domeniul energetic, de la proiectare, la implementarea "la cheie" a acestora", a declarat conducerea Romelectro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb