ROMEPS: Asociaţiile de Proprietari să solicite autorităţilor reabilitarea termică a blocurilor

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 22 aprilie 2015

În contextul în care subiectul reabilitării termice a devenit de interes naţional, Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) încurajează asociaţiile de proprietari să solicite finanţare pentru lucrările de reabilitare a imobilelor şi să se implice activ în aceste procese.

"Procedura pentru finanţarea lucrărilor de reabilitarea termică este diferită, în funcţie de fondurile utilizate. Fie că vorbim de bani europeni sau de bugetul local, este important să existe o mobilizare din partea reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari. La fel de important este că aceştia să fie bine informaţi. ROMEPS intenţionează să organizeze în următoarea perioadă, în parteneriat cu Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat, programe de perfecţionare care să clarifice etapele şi aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente", a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Totodată, aceasta atrage atenţia asupra faptului că reabilitarea corectă a clădirii se transpune în costuri semnificativ reduse la facturile de energie electrică şi termică şi în creşterea gradului de confort.

"Felul în care se realizează termoizolarea imobilului are un mare impact asupra performanţei energetice a blocului respectiv. Deci este important atât materialul folosit, cât şi felul în care este aplicat acesta. ROMEPS susţine că polistirenul expandat este varianta cea mai potrivită pentru termoizolare. Vorbim despre un produs care are în compoziţie 98% aer. Încurajăm asociaţiile de proprietari să solicite finanţare pentru lucrările de reabilitare, prin intermediul programelor existente", a completat directorul executiv ROMEPS.

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a fost înfiinţată în anul 2004, din 2011 activând sub această denumire. Asociaţia îşi propune să promoveze pe piaţa din România un standard de calitate pentru producătorii de polistiren şi să vegheze la respectarea reglementărilor. ROMEPS are, în prezent, 12 membri, dintre care 4 membri fondatori (Arcon, Austrotherm, Hirsh Porozell, Swisspor), 6 membri asociaţi (Congips, Firos, Masterplast, Mindo, Onebrand, Euroconf Impex) şi 2 membri de onoare (Plastics Europe şi Isopor).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb