ROMEPS:  Reabilitarea termică creşte eficienţa energetică şi reduce consumul cu până la 70%

Ioana Dogaru
Companii / 19 noiembrie 2015

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) au vorbit, în cadrul primului summit pe energie de pe plan local despre renovarea clădirilor pentru un mod de viaţă sustenabil.

Potrivit unui comunicat de presă ROMEPS, reabilitarea termică este esenţială pentru a aduce clădirile aflate în clase energetice inferioare în cele superioare, acest lucru generând scăderea consumului cu până la 70%.

Delia Filip, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România, a declarat: "Clădirile rezidenţiale şi non-rezidenţiale consumă 40% din energia utilizată în Europa. Până astăzi, aproximativ 3/4 din această energie este folosită pentru încălzire. Clădirile tip "energie zero" pot reduce acest procent de zece ori. Legislaţia Europeană a impus statelor UE să aplice măsuri de reducere a consumului de energie prin reabilitarea construcţiilor existente şi prin îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor nou construite".

Conform directorului executiv ROMEPS, "fiecare kilogram de EPS utilizat în "ETICS" economiseşte, într-un an, de trei ori mai multă energie decât a fost nevoie pentru producerea lui".

În acest sens, asociaţia propune ca soluţie pentru creşterea eficienţei energetice reabilitarea termică a clădirilor cu polistiren expandat.

Delia Filip precizează: "Din punct de vedere economic, polistirenul expandat are beneficii majore, întrucât folosirea acestuia la reabilitări termice generează importante economii energetice, de până la 70%, crescând astfel eficienţa energetică şi amortizând investiţiile în termen scurt, de 6-8 ani".

Polistirenul expandat nu conţine substanţe toxice şi are în componenţă 98% aer şi restul celule de polistiren, asigurând un coeficient mare de termoizolare, potrivit comunicatului menţionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb