Romgaz şi-a bugetat venituri de 3,8 miliarde de lei în acest an

Ziarul BURSA #Companii / 31 mai 2016

Romgaz şi-a bugetat venituri de 3,8 miliarde de lei în acest an

Romgaz şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale în scădere cu aproape 16%, la 3,8 miliarde de lei lei, dar mizează pentru perioada 2017-2018 pe o redresare a încasărilor, potrivit Mediafax. Astfel, compania estimează că în 2017 va putea genera încasări de 4,27 miliarde de lei. Scăderea veniturilor ar urma să fie acompaniată anul acesta de o scădere similară, de circa 16%, a profitului brut până la 1,2 miliarde de lei.

Anul trecut compania a vândut 5 miliarde de metri cubi, cererea fiind în scădere. "Urmare a recomandărilor din cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din 28 ianuarie 2016 pentru anul 2016 procentul de repartizare a profitului net este de 70% pentru acţionari, iar pentru anii 2017-2018 de 50%", se arată în documentele companiei în vederea pregătirii AGA din 16-17 iunie. Romgaz a vărsat anul trecut la bugetul de stat 728,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Asa si? E de bine sau de rau? Pare de rau. Cine are interes ca aceasta firma sa scada? Ce ne e bine decscazut sng atat? Totul e vrajeala concertata de straini. Sng e TARE subapreciata.

    1. poate aveti dreptate :pe 17.04.2015 , sau in jurul acestei date , specialistii lui

      Deutsche Bank apreciau pretul tinta pentru Romgaz la 42 lei si recomandau cumpararea.deasemenea Swiss Capital prevedea un pret tinta inainte de dividend 2016 de 32,8 lei.  

      Si? Ce s-antamplat? Cum se pot pierde atatea milioane de eur pe tranzactii atat de reduse? Asa i in tenis ar zice unii. Nu e asa. Exista interese clare antiromgaz. Chiar nimeni nu incearca sa le identificice? Capitalul romanesc este afectlat grav. Sri? Sie? Dgipi? Au aparut articole in presa interna clar comandate. Cine profita?

      Daca aveti aceste mesaje inseamna ca e de cumparat pe termen lung. Sigur se pot intampla multe pe termen scurt dar daca avem o viziune pe termen lung atunci nu ne panicam la fiecare zvon. Este o actiune care poate sa creasca foarte mult dar in conditiile actuale primim 2,7 RON ca dividenden. Adica peste 10% din valoarea unei actiuni. Decat sa tinem banii in banca pentru o dobanda de nimica sa investim in SNG..

      Corect, dar nu de la micii investitori poate veni salvarea pretului unei actiuni in cazul de fata. In plus, atat timp cat orice investitie pe termen scurt devine automat una pe yermen lung, n-o sa avem niciodata investitori pe bvb. E rusinos ca sa apara astfel de fenomene pe un emitent extrem de stabil fara ca nimeni sa nu si puna probleme. Este clar un mecanism de manipulare al pretului cu consecinte foarte grave. Piata nu poate corecta singura aceste atacuri deoarece resursele sunt prea mici.

    Comunicarea dinspre romgaz egala cu zero. Cum e posibil? Totusi statul roman este principalul pierdant. S a volatilizat un miliard de eur si nu intereseaza pe nimeni? Vai de capul nostru.

    1. Dca s a ajuns in situatia ca o companie de stat sa rezilieze un ctr cu o alta companie de stat dupa ce nu i a platit 80 de mul de eur si sa contracteze cu o companie privata cu plata in avans si nimeni de la stat sa nu fie responsabil, suntem statul lui papura voda. Ziarul bursa, poate studiati acest caz k ne am saturat de condrea si alte cancanuri ieftine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb