Rompetrol a finalizat prima etapă a proiectului de modernizare a instalaţiei de cocsare

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2010

Rompetrol a finalizat prima etapă a proiectului de modernizare a instalaţiei de cocsare

Rompetrol Rafinare, companie a Grupului Rompetrol, a finalizat prima etapă a proiectului de modernizare a instalaţiei de cocsare, potrivit unui comunicat al companiei. Aceasta constă în achiziţia licenţei pentru tehnologie şi realizarea documentaţiei aferente ingineriei de bază, fiind realizată în parteneriat cu ConocoPhillips, unul dintre liderii sectorului petrolier internaţional, se arată în comunicat.

"Proiectul continuă seria de investiţii pe care Grupul Rompetrol a iniţiat-o în 2008 în vederea creşterii capacităţii şi complexităţii rafinăriei Petromidia. Valoa-rea estimată a proiectului este de 50 milioane dolari, iar finalizarea acestuia, preconizată pentru anul 2012, va susţine atât creşterea randamentulului produselor de bază, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu" declară Cosmin Turcu, director general al Rompetrol Rafinare.

Lucrările vor fi coordonate şi realizate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, iar partenerii americani vor acorda consultanţă tehnică de specialitate pe toată durata implementării proiectului.

Rompetrol Rafinare a înregistrat în primul trimestru (T1) o creştere cu 29% a cifrei de afaceri consolidate, de peste 800 de milioane dolari, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, şi un rezultat operaţional negativ de 19,5 milioane dolari.

Rezultatele financiare au fost influenţate de evoluţia semnificativă a factorilor specifici indus-triei de profil. Astfel, nivelul marjei de rafinare a scăzut cu 68%, iar cotaţia ţiţeiului a crescut cu 72%. În ceea ce priveşte evoluţia cotaţiilor produselor petroliere, aceastea au înregistrat creşteri de 71% pentru benzină şi 46% pentru motorină.

Pe lângă aceşti factori, mediul de afaceri a fost în continuare afectat de influenţele crizei financiare internaţionale, care au determinat atât o scădere a cererii de produse, cât şi mentinerea unor condiţii dificile de obţinere a capitalului de lucru şi a finanţărilor aferente.

The Rompetrol Group N.V. (TRG) va continua şi în 2010 consolidarea şi dezvoltarea activităţilor de profil din cele 12 ţări în care este prezent, valoarea totală a investiţiilor pentru acest an ridicându-se la peste 240 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb