Compania "Rompetrol Industrial Park" SA, membră a grupului "Rompetrol", a intrat în dizolvare voluntară, după o decizie luată în unanimitate de acţionarii companiei, la ultima şedinţă AGA. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât compania a intrat la începutul anului în proiectul ecologic "Ecoparks", alături de două universităţi belgiene, proiect cofinanţat de Guvernul flamand, şi care avea drept misiune optimizarea fluxurilor de materii prime, utilităţi şi reciclarea deşeurilor de pe platforma industrială. Conducerea companiei aprecia la demararea proiectului că acesta va avea ca principal avantaj crearea de contacte cu reprezentanţii Camerelor de Comerţ din Belgia, ca să poată fi găsiţi parteneri pentru relocheze activităţile în parcul industrial Rompetrol.
Rompetrol Industrial Park Navodari avea o suprafaţă totală de 50 hectare, situată pe platforma Rompetrol Rafinare Constanţa, constând în hale modernizate pentru atragerea de investiţii industriale.
Motivele reale pentru care acţionarii companiei au decis dizolvarea acestei afaceri rămân necunoscute, pentru că reprezentanţii companiei nu au dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Contactaţi de ziarul Bursa, nici reprezentanţii firmei "Eurocont şi Asociaţii", desemnată de acţionarii parcului industrial să gestioneze procesul de lichidare a afacerii, nu au dorit să ofere detalii despre motivele declanşării acestei proceduri. Directorul de comunicare al firmei "Eurocont Consulting", domnul Dan Creţu Dan, ne-a declarat că "ştirea este caldă încă şi că va urma o conferinţă de presă, care va lamuri eventualele întrebări".
Domnia sa adăugat că firma nu avea datorii, ci a fost o dizolvare normală.
Potrivit Registrului Comerţului, acţionarii Rompetrol Industrial Parks sunt: Rompetrol Rafinare, cu 23,4%, Rominserv SA, cu 23.4 %, Ecomaster- servicii ecologice SA cu 23,4%, Rompetrol Logistics SA, cu 23,4%, Uzina Termoelectrica Midia SA, cu 1 %, Global Security Sistem, cu 1,5%, Consiliul Local Năvodari, cu 1,01%, Consiliul Local Corbu, cu 1,08%, Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Locală Năvodari, cu 0,1%, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, cu 0,1% şi Rompetrol Petrochemicals SRL cu 1,5%. O explicaţie a deciziei acţionarilor de dizolvare a afacerii parcului industrial poate fi faptul că investiţiile în această locaţie s-au lăsat aşteptate, fapt ce s-a reflectat în rezultatele financiare din ultimii ani, când compania a avut încasări de doar jumătate de million de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de dinu în data de 09.09.2008, 00:10)
o fi ramas patriciu fara bani...