"Rompetrol" vrea să cumpere Uzina Electrică Zalău

Ziarul BURSA #Companii / 19 ianuarie 2005

Grupul de de firme Rompetrol a trimis o scrisoare de intenţie Consiliului Local Zalău, prin care îşi manifestă dorinţa de a prelua Uzina Electrică Zalău, furnizorul de energie termică în sistem centralizat din municipiu, aflat în subordinea Primăriei. În scrisoarea semnată de Dinu Patriciu se arată că preluarea Uzinei Electrice Zalău, prin cumpărare directă sau printr-un parteneriat public-privat, se înscrie în politica de dezvoltare a Rompetrol şi de extindere a activităţii sale în sectorul producerii şi distribuţiei de energie termică şi electrică. De asemenea, se arată că Rompetrol vizează transformarea Uzinei Electrice într-o unitate modernă de producţie şi distribuţie a energiei electrice, prin achiziţionarea de tehnologii avansate şi prin investiţii de pes-te 20 de milioane de euro.

Dorel Labo, viceprimar al municipiului Zalău, ne-a declarat, ieri, că Primăria Zalău va formula un răspuns la scrisoare, prin care îi invită pe reprezentanţii Rompetrol, săptămîna viitoare, la Zalău, pentru a discuta mai în detaliu oferta primită.

Pentru a deveni eficientă, la nivelul Consiliului Local Zalău fusese propusă o variantă de retehnologizare a Uzinei Electrice Zalău, pentru ca aceasta să pro-ducă energie electrică în principal, şi abia în secundar energie termică. Conform evaluărilor, costurile retehnologizării s-ar ridica la peste 14 milioane de euro, procuraţi printr-un eventual credit extern, dar, în schimb, ar scădea substanţial preţul energiei termice şi al energiei electrice produse.

Investiţia Rompetrol în municipiul Zalău, prin preluarea Uzinei Electrice, ar fi a doua de mai mare importanţă, după ce în luna noiembrie a anului trecut a preluat, prin Rominserv, activul fostei IAIFO, întreprindere producătoare de robinete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb