ROMSILVA:  Peste 24.000 de hectare de păduri româneşti de fag, incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO

Andrei Stan
Companii #Mediu / 10 iulie 2017

Peste 24.000 de hectare de păduri româneşti de fag, incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO

Peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag din ţara noastră au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, cu prilejul celei de-a 41-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO, care s-a desfăşurat vineri la Cracovia, în Polonia, informează un comunicat de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, trimis Redacţiei.

Din cele 24.679,4 hectare de păduri virgine de fag declarate sit al Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO, 24.341,3 de hectare se află în proprietatea publică a statului şi sunt administrate de Romsilva, iar 338,1 se află în proprietate privată, precizează sursa citată

Cele şapte situri aflate în administrarea Romsilva sunt în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, cu o suprafaţă de 10.321,7 hectare, în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului, cu 4.278,3 hectare, în Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, 4.294,2 de hectare, în Parcul Naţional Cozia, cu 3.411,1 hectare, şi trei alte situri, Codrii seculari Slătioara, de 609,8 hectare, Groşii Ţibleşului, de 346,3 hectare, şi codrii Strâmbu-Băiuţi, cu 630 de hectare. În plus, a fost selectat şi Codrul secular Şinca, de 338,1 hectare, aflat în proprietatea Primăriei Şinca din judeţul Braşov.

Romsilva adaugă: "Iniţiativa includerii acestor situri în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO aparţine Ministerului Apelor şi Pădurilor, acum trei ani fiind semnat un protocol de colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură «Marin Drăcea» şi organizaţiile de mediu WWF - Programul Dunăre - Carpaţi şi Greenpeace România. Partenerii în proiect au identificat iniţial 25 de situri, fiind selectate în final opt situri valoroase".

Anul trecut, în luna septembrie, o echipă de specialişti ai Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), organizaţie mandatată de UNESCO să certifice aceste situri, a evaluat în teren toate aceste păduri.

Directorul general al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, a declarat: "Este o veste foarte bună, fiind o recunoaştere a faptului că România deţine păduri extrem de valoroase, bine administrate şi protejate. Este un efort comun, o colaborare foarte bună între specialiştii Ministerului Apelor şi Pădurilor, specialiştii silvici şi organizaţiile de mediu, cărora le mulţumim pentru implicarea în acest proiect. Romsilva este angajată într-un amplu proces de identificare şi protejare a pădurilor valoroase de patrimoniu".

Romsilva a inclus alte aproape zece mii de hectare de pădure în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, procesul de identificare a altor păduri virgine fiind în derulare, menţionează sursa citată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb