Romslot: Piaţa de sloturi din ţara noastră se menţine constantă

F.A.
Companii / 27 august 2013

Stabilizarea cererii şi a ofertei din piaţă şi modificările legislative ce se preconizează a fi adoptate în următoarea perioadă au condus la o menţinere a pieţei de sloturi din ţara noastră la acelaşi nivel faţă de perioada similară a anului anterior.

Acestea sunt concluziile ce reies dintr-o radiografie a pieţei autohtone de aparate de tip slot-machine realizată de Romslot (Asociaţia Organizatorilor de Sloturi) pe baza datelor furnizate de către Ministerul Finanţelor. Conform acesteia, numărul de sloturi din România în iulie (54.548 aparate) se situează la un nivel asemănător cu cel din luna corespunzătoare a anului trecut. (54.511 aparate), se arată într-un comunicat de presă.

Aparatele de tip slot-machine sunt operate de 414 companii, lanţuri internaţionale sau firme autohtone, şi sunt amplasate în săli de joc dedicate (cu minim 15 aparate pe sală) sau în locaţii mici (cu 2-5 aparate pe locaţie). La nivelul întregii ţări sunt autorizate un număr de 1.432 de locaţii mari - săli de joc dedicate, şi 10.142 de locaţii mici.

Dan Iliovici, Director Executiv Romslot, a declarat: "Ne-am dorit o radiografie transparentă şi relevantă a pieţei aparatelor de tip slot - machine din România, ce oferă o imagine clară şi obiectivă a industriei pe care o reprezentăm. Se poate observa că piaţa a rămas constantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru credem că se datorează unei anumite stabilizări a cererii şi ofertei, piaţa aflându-se în acest moment în echilibru. De asemenea, un alt motiv poate fi faptul că operatorii se află în expectativă faţă de modificările legislative ce se preconizează a fi adoptate în următoarea perioadă şi care sperăm că vor aduce mai multă predictibilitate în industria de sloturi şi vor ajuta la formarea unui cadru legislativ aplicabil".

"Vreau să menţionez că un cadru legislativ stabil şi normal din punct de vedere concurenţial, birocratic şi fiscal este cheia continuării investiţiilor în acest domeniu", a precizat Dan Iliovici.

Conform statisticilor internaţionale, alte ţări europene înregistrează un număr de aparate mai mare decât cel din România, raportat la populaţia ţării. De exemplu, în Italia numărul acestora se ridică la peste 350.000, la o populaţie a ţării de 3 ori mai mare, iar în Spania sunt înregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populaţie a ţării de aproximativ 2,3 ori mai mare. În Cehia, ţară a cărei populaţie este puţin peste jumătate din cea a României, sunt înregistrate peste 63.000 de aparate, se mai arată în comunicatul celor de la Romslot.

"Această analiză ne va ajuta să monitorizăm parcursul pieţei de sloturi autohtone. Romslot a promovat întotdeauna ideea unei industrii transparente, orientate către un joc responsabil, iar cercetările şi analizele pe care le elaborăm fac parte dintr-un efort pe termen lung, ce ajută la îndeplinirea acestei misiuni", a spus Dan Iliovici.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu sant de acord cu scoaterea jocurilor din barurile mici ,care au 3 5 aparate,si asa de abia mai rezista, deci vor sa dea tot in 'cei mici' unde angajatii ,castiga si ei un salariu. urat, sant interese aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb