Rulaj de doar 21 milioane de lei

Mihai Iscusitu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 octombrie 2019

Rulaj de doar 21 milioane de lei

Creştere de 0,51% pentru BET FI

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri cu oscilaţii reduse, într o zi bursieră în care prin piaţa principală s au înregistrat transferuri de 21,23 milioane de lei, sub media zilnică a acestui an, de 42,45 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie mixtă, spre deosebire de cea pozitivă din principalele burse americane, care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,04% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,11% în cazul BET-NG şi +0,51% pentru BET-FI.

Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 4,47 milioane de euro, sub media zilnică de circa 9 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans din segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Socep (SOCP) +6,50%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Digi Communications (DIGI), cu +2,92%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Casa Bucovina - Club de Munte (BCM), cu -3,23%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Sphera Franchise Group (SFG), -0,97%, pe fondul unui volum de acţiuni redus".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au înregistrat transferuri în valoare de 5,14 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,38 lei/titlu, în scădere cu 0,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,18 lei/titlu, în stagnare, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 2,78 milioane de lei.

Acţiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 14,4 lei, în creştere cu 0,14%, pe fondul unei valori transferate de 2,21 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Teraplast (TRP), care au angrenat un rulaj de 1,53 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 0,2660 lei/acţiune, în scădere cu 0,37%.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET XT, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a urcat cu 0,07%, în timp ce indicele BET BK, reperul de randament al fondurilor de invetsiţii, s a apreciat cu 0,41%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Socep" (SOCP): +6,50%

2. "Ropharma" (RPH): +4,96%

3. "Turism Felix" (TUFE): +4,05%

4. "Prefab" (PREH): +3,98%

5. "Digi Communications" (DIGI): +2,92%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): -3,23%

2. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,86%

3. "Aages" (AAG): -2,03%

4. "Altur" (ALT): -1,27%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -1,02%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb