Rusia a masat trupe la graniţa cu Ucraina

V.B.
Internaţional / 25 februarie 2014

Preşedintele partidului Svoboda ("Libertate"), Oleg Tiahnibok, a anunţat, ieri, în parlamentul de la Kiev, că Rusia a mobilizat trupe la graniţa cu Ucraina, în vederea unui posibil atac, Agenţia pentru protejarea frontierelor intrând imediat în stare de alertă şi sporindu-şi măsurile de securitate, potrivit agenţiei Interfax Ucraina.

Luni, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu viitorul Ucrainei, precizând că situaţia din ţară este "foarte complicată".

"Crimele produse la Kiev sub ordinul guvernului Ianukovici ar trebui să fie judecate conform legii, deoarece reconstrucţia eficientă a Ucrainei nu poate pleca de la o logică a ripostei sau a răzbunării", a adăugat Tusk.

Tot luni, ministrul interimar de Interne ucrainean, Arsen Avakov, a anunţat că fostul preşedinte Viktor Ianukovici este dat în urmărire pentru "crime în masă" împotriva civililor.

Rusia nu recunoaşte legitimitatea noii puteri de la Kiev

Prima declaraţie a unui oficial rus despre situaţia din Ucraina a venit din partea premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: "La modul concret, astăzi nu mai avem cu cine să vorbim. Legitimitatea unora dintre organismele de putere de acolo ridică dubii serioase".

SUA, Franţa, Germania, UE şi Polonia au recunoscut oficial decizia Parlamentului de la Kiev privind demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici. Cu toate acestea, prim-ministrul rus nu recunoaşte votul parlamentului de la Kiev ca fiind legitim, ci îl consideră "rezultatul unei revolte".

Susan Rice, consilier prezidenţial de securitate naţională din SUA, a afirmat că o posibilă intervenţie militară a Rusiei în Ucraina ar reprezenta "o greşeală foarte gravă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb