Rusia ameninţă în premieră în mod direct că va opri livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1

Rusia ameninţă în premieră în mod direct că va opri livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 8 martie 2022

Rusia ameninţă în premieră în mod direct că va opri livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1

Rusia - dpa (prin Agerpres) 8 martie 2022: Rusia a ameninţat în mod direct că va opri livrările de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1 pentru prima dată de la invazia din Ucraina, conform unor comentarii făcute de vicepremierul rus Alexander Novak la televiziunea de stat.

"Avem dreptul deplin (...) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă", a spus Novak luni, precizând că o astfel de măsură ar fi similară cu decizia Germaniei de a opri aprobarea proiectului Nord Stream 2.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu face încă acest pas, dar a adăugat că Moscova se simte împinsă în această direcţie de politicienii europeni şi de acuzaţiile lor.

Potrivit Reuters, Novak a atras atenţia de asemenea că preţul la petrol ar putea creşte de peste două ori, până la 300 de dolari barilul, dacă SUA şi aliaţii lor ar interzice importurile de petrol rusesc, o sursă crucială de venit, după ce Rusia a fost practic scoasă de pe pieţele financiare occidentale.

Nord Stream 1 asigură aproximativ 60 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, transmis din Rusia spre Germania şi apoi redistribuit spre mai multe ţări europene.

Germania a suspendat procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 după ce Rusia recunoscut independenţa provinciilor separatiste din estul Ucrainei.

Temerile unui război energetic între Rusia şi Occident sunt tot mai mari, în contextul în care SUA fac presiuni în rândul aliaţilor să interzică importurile de petrol din Rusia ca sancţiune pentru invadarea Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Comentau niște fanatici ruși ieri la articolul domnului Dogarul cu "...1984" că Putin nu are tendințe expansioniste și nu atacă state Nato. Este incredibil cum funcționează trollii ruși și iubitorii de mentalitate rusească. Nu e nimic expansionist să ataci state vecine și să le zdrobești cu rachete. Nu e nimic expansionist să ameninți state Nato, să faci liste negre cu state Nato, să oprești gazele pentru statele Nato (deși e exclusiv vina lor că depind de state totalitare ca Rusia și China și își merită soarta). Interesant este că nimeni nu spune nimic de China. Expiratul de Putin cu tancurile și rachetele lui învechite putea ataca Ucraina din 2014. De ce o face tocmai acum? De ce nu vede nimeni că este susținut total de China? Fără China Puțin stătea în votca lui acolo. De ce îl susține China în aberațiile lui? Unii spun că vor Taiwan. Dacă îl vor neapărat îl aveau demult. Nu cumva China vrea să distragă atenția de la covid și de la investigațiile care în final arătau că este vinovată de covid și ar fi trebuit să ofere despăgubiri de sute de miliarde?? Brusc după covid a dat imperialismul in ei? Nu! Vor să scape de responsabilitatea morților Covid cu morții prin război. Și dacă iau și niște teritorii alea sunt bonus, cireașa de pe tort

    1. Toată chestia cu Covidul e urâtă de tot și pute al naibii.

      De la modul în care a apărut, la isteria mondiala întreținută doi ani și care s-a stins brusc ca la o comanda unica. 

      Plus vaxurile ineficiente și nesigure cu care au fost obligați sau șantajați sa se înțepe mild. De oameni. 

      Nu te aștepta să afli adevărul vreodată.  

      După era covid, acum brusc război, apoi cine mai știe ce.  

      Vremurile sunt complet anormale și se mai fac.

      Pregatire pentru resetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb