Rusia analizează propunerea României vizând creşterea importurilor de produse agricole

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2012

Rusia analizează propunerea României vizând creşterea importurilor de produse agricole

Ambasadorul României la Moscova, Constantin Mihail Grigorie, s-a întâlnit în această săptămână cu ministrul rus al agriculturii, Nikolai Fedorov, căruia i-a propus creşterea importurilor de produse agricole din România către Federaţia Rusă şi i-a transmis invitaţia din partea ministrului român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, de a efectua o vizită la Bucureşti.

Înaltul diplomat român a declarat că i-a adresat oficialului rus apelul de a relua importurile de carne, produse de carne, legume, fructe şi conserve din România pe piaţa rusă, informează Agerpres.

Nikolai Fedorov a exprimat disponibilitatea Rusiei de a analiza propunerea României vizând creşterea importurilor de produse agricole.

Nikolai Fedorov a adăugat că importurile de produse de origine animală în Rusia pot fi luate în considerare numai după inspectarea companiilor agricole româneşti de către serviciile veterinare ale ţărilor membre ale Uniunii Vamale, formată din Rusia, Kazahstan şi Belarus. Potrivit preşedintelui Serviciului federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară al Federaţiei Ruse, Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, aceste inspecţii ar putea fi derulate la finele celui de-al treilea trimestru al acestui an. Ministrul rus al agriculturii a precizat că în 2011 exporturile de produse agricole ruseşti spre România au crescut cu 12% , comparativ cu 2010, ajungând până la 10,3 milioane de dolari, în timp ce importurile din România au crescut cu 44% până la 47 milioane de dolari. "Această tendinţă va continua în prima jumătate a acestui an, ceea ce indică existenţa unui potenţial serios pentru dezvoltarea unui parteneriat în sectorul agricol", a spus Nikolai Fedorov.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), anul trecut exportatorii români au livrat la extern produse agroalimentare în valoare totală de 3,9 miliarde de euro, din care 72% au avut ca destinaţie finală una dintre pieţele din UE. Restul de produse în valoare totală de 1,1 miliarde de euro au ajuns în spaţiul extracomunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb