Rusia anunţă că a început retragerea din Herson

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 10 noiembrie 2022

Rusia anunţă că a început retragerea din Herson

Retragerea trupelor ruse din oraşul Herson şi din nordul regiunii ucrainene omonime a început deja, a declarat astăzi Ministerul Apărării rus, transmite EFE, conform Agerpres.

''Se execută manevra de transferare a unităţilor trupelor ruse către poziţii amenajate pe malul stâng al fluviului Nipru în strictă consonanţă cu planul aprobat'', a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov, în buletinul zilnic de război.

Comandatul forţelor ruse în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a anunţat ieri că manevra privind transferarea trupelor pe malul stâng al Niprului se va executa ''într-un interval scurt de timp''.

''După evaluarea situaţiei create, propunem transferarea apărării pe malul stâng al fluviului Nipru. Îmi dau seama că aceasta nu este o decizie uşoară'', i-a transmis Surovikin ministrului apărării rus, Serghei Şoigu.

Într-o declaraţie televizată, generalul Serghei Surovikin a precizat că oraşul Herson, situat pe malul de vest al Niprului, nu mai poate fi aprovizionat. El a susţinut totodată că pentru trupele ruse din zonă există ameninţarea unui atac ucrainean cu rachete asupra barajului Nova Kahovka, ceea ce ar produce inundarea unei mari părţi a Hersonului. ''Apare o nouă ameninţare pentru populaţia civilă şi izolarea totală a forţelor noastre pe malul drept al Niprului'', a explicat generalul, care a propus ca trupele ruse să ia poziţii defensive pe malul de est al fluviului.

''Sunt de acord cu concluziile şi propunerile dumneavoastră. Începeţi retragerea soldaţilor şi luaţi toate măsurile pentru a transfera trupele peste râu!'', a transmis Şoigu în urma raportului generalului Surovikin.

Totuşi, în Ucraina, vestea despre retragerea rusă din Herson a fost primită cu neîncredere.

''Duşmanul nu ne face daruri, nu face gesturi de bunăvoinţă'', a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în obişnuita sa intervenţie nocturnă. Şeful statului ucrainean a adăugat că, din acest motiv, forţele ucrainene trebuie să acţioneze ''cu mare atenţie, fără emoţii şi fără riscuri inutile''.

Pe de altă parte, Zelenski a avertizat ''încă o dată'' autorităţile de la Moscova că ''orice încercare'' de a arunca în aer barajul hidroelectric de la Nova Kahovka, de a inunda teritoriul şi de a lăsa fără apă centrala nucleară Zaporojie ''ar însemna că (Rusia) declară război întregii lumi''.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ,nu ,nu va face asta.Va folosi arme chimice,asta va face Putin si asa este obsedat de otravuri si de toate prostiile.Si arme chimice,sa vedem ce va folosi fiindca iarna bate vantul si nu se stie intotdeauna in ce directie.Oricum ai privi lucrurile retragerea asta este foarte ciudata,si-au anuntat retragerea cu surle si trambite,pot mina regiunea,coc rusii ceva!

    Rusilor carati-va direct in Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb