Rusia anunţă că a oprit afluxul de "mercenari" străini în Ucraina

F.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 iunie 2022

Rusia anunţă că a oprit afluxul de "mercenari" străini în Ucraina

Rusia anunţă astăzi că a oprit un aflux de "mercenari" străini care vor să lupte alături de armata Kievului în Ucraina, după ce le-a provocat "pierderi grele" în ultmele săptămâni, relatează AFP, potrivit News.ro.

"De la începutul lui mai, afluxul de mercenari străini în Ucraina care vor să ia parte la ostilităţi împotriva armatei ruse a secat, ca să zic aşa", declară un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

Konaşenkov susţine că numărul combatanţilor străini prezenţi în Ucraina a fost "aproape înjumătăţit" - de la 6600 la 3500 -, iar un "mare număr" al acestora "preferă să plece din Ucraina cât mai repede posibil".

"Sute de mercenari străini din Ucraina au fost eliminaţi cu arme de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune, imediat după ce au venit acolo unde urmau să fie antrenaţi suplimentar", dă asigurări Igor Konaşenkov.

Însă majoritatea acestor combatanţi "a fost eliminată în zone de război, din cauza nivelului lor slab de antrenament şi a lipsei lor de experienţă", a subliniat el.

AFP scrie că nu a putut verifica imediat în mod independent aceste afirmaţii.

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, mii de voluntari străini, în principal europeni, s-au dus în această ţară, pentru a ajuta forţele ucranene să respingă atacul rus.

Rusia îi prezintă pe aceşti combatanţi drept "mercenari" - un termen peiorativ, care sugerează că aceştia sunt motivaţi de câştiguri în bani.

Ucraina şi aliaţii săi din Occident subliniază, la rândul lor, că dacă există mercenari, ei se află în tabăra rusă - prin prezenţa unor elemente din grupul Wagner, ai cărui paramilitari au fost desfăşuraţi în Siria, Libia şi Mali.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ...

    Este greu să susții teza voluntarilor cât timp aceștia sunt remunerați pentru voluntariatul lor. Deci nu știu cât de peiorativ e termenul de mercenar.

    1. sigur, sunt platiti cu 1000 de euro pe zi iar in zilele bune chiar triplu

    Acel blsevic eckivalentul unui caporal in armata nato sustine faptul ca a blocat sustinerea armatei Ucrainiene de catre straini dar nu spune de gainari din trupele warner cit de idioti sunt doar daca omoara civili neinarmati daca Ucrainieni au un par fug mincind pamintul.Se impotrivesc sa nu primeasca arme moderne Ucrainieni ca ar ocupa tara bolsevica dar in curind va veni vremea sa fie tocati in Ucraina acesti bolsevici super bolnavi mizerabili.

    A oprit si influxul? Sau macar fluxul? Luxul? Crepuxul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb