Rusia avertizează România pentru declaraţii "antiruse" ale preşedintelui Băsescu privind Ucraina

A.C.
Internaţional #Apărare / 5 aprilie 2014

Rusia avertizează România pentru declaraţii "antiruse" ale preşedintelui Băsescu privind Ucraina

Rusia a avertizat, ieri, România, pe tema unor declaraţii "antiruse" ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu criza din Ucraina, Moscova subliniind că o deteriorare a relaţiilor nu este în folosul niciuneia dintre cele două părţi, potrivit surselor din presă.

"Rusia a observat o serie de noi declaraţii antiruse ale preşedintelui Traian Băsescu", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei agresiuni împotriva Ucrainei la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO", precizează Ministerul rus de Externe, adaugând că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţeannu a respins această declaraţie.

"Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina", a adăugat diplomaţia rusă.

MAE român a luat notă la comentariile purtătorului de cuvânt al MAE rus în legătură cu unele declaraţii ale părţii române şi consideră că tentaţia de a transfera criza gravă a Federaţiei Ruse în relaţia sa cu comunitatea europeană în zona bilaterală este nefundamentată.

"România a susţinut şi susţine în continuare, împreună cu partenerii săi din UE şi NATO şi în termeni întru totul similari, necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Aceasta este poziţia principială a României, susţinută consecvent şi în alte contexte similare, în care frontierele recunoscute internaţional au fost modificate unilateral sau puse sub semnul întrebării, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional", precizează purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe.

România a denunţat, în martie, "agresiunea" rusă în Crimeea şi referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Preşedintele Traian Băsescu a pledat pentru "repoziţionarea" forţelor NATO în Europa.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Parlament, la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO, că ineficienţa diplomatică, menţinerea regiunilor gri reprezintă un risc consistent la adresa securităţii regionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. luati de la basescu niste gaze mai scumpe...ce dracu te doare capul?se zice ca intre neamuri sa nu te bagi...rusii cu ucrainienii sunt ca fratii, asa ca shut the [...] up mr ex president

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb