Rusia: cheltuielile bugetare nu vor fi majorate zece ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2010

Economia Rusiei a crescut cu 1,1% în luna martie 2010, comparativ cu 0,5% în februarie, conform "VTB Capital".

Economia Rusiei a crescut cu 1,1% în luna martie 2010, comparativ cu 0,5% în februarie, conform "VTB Capital".

Ministrul finanţelor din Rusia, Alexei Kudrin, a promis, ieri, că nu vor fi majorate cheltuielile bugetare vreme de zece ani. Oficialul de la Moscova a precizat: "După patru ani de creştere a cheltuielilor bugetare, vom avea o perioadă de zece ani fără creşterea acestora".

Rusia intenţionează să se orienteze către împrumuturi externe anul acesta, pentru prima oară după 1998, în condiţiile în care guvernul anticipează un deficit bugetar de 6,8% din PIB.

Rusia, ţară care obţine o mare parte din veniturile bugetare din exporturile de materii prime, a fost afectată puternic de criza financiară şi este nevoită să-şi echilibreze finanţele.

Rusia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea din 2009, când a consemnat o creştere de 0,6% faţă de trimestrul al doilea. Dar investitorii sunt pesimişti cu privire la perspectivele economiei ţării. Potrivit estimărilor Băncii Centrale a Rusiei, ieşirile nete de capital din Rusia au atins 12,9 miliarde de dolari în primul trimestru din 2010.

Din nou pe creştere

Economia Rusiei a crescut în primul trimestru din acest an, în baza redresării producţiei indus­triale şi a serviciilor, respectiv a încetinirii declinului numărului locurilor de muncă, conform "VTB Capital" din Moscova.

"VTB Capital" arată că PIB-ul Rusiei a crescut cu 0,5% în primele trei luni din acest an, faţă de perioada similară din 2009.

"Redresarea producţiei industriale este în continuare slabă, însă activitatea din sectorul serviciilor se reface puternic", a declarat Aleksandra Evtifieva, economist principal la "VTB Capital". Aceasta a subliniat: "Cel mai încurajator aspect este încetinirea ritmului disponibilizărilor în luna martie".

Pe de altă parte, potrivit "Morgan Stanley", PIB-ul Rusiei va creşte, probabil, cu 6,5% anul acesta, estimarea fiind revizuită în sens pozitiv faţă de cea lansată anterior, care anticipa o expansiune de 5,3%.

Şi Banca Mondială şi-a majorat recent estimarea privind creşterea Produsului Intern Brut al Rusiei: 5-5,5% în 2010, faţă de 3,2%, cât a anticipat în luna ianuarie.

În 2009, economia Rusiei a scăzut cu 7,9%, după o expansiune de 5,6% în anul anterior. Potrivit oficialilor de la Moscova, economia Rusiei va reveni la nivelul de dinainte de 2008 abia la finele lui 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb