Rusia: Opozantul Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare

D.T.
Internaţional / 17 aprilie 2023

Rusia: Opozantul Vladimir Kara-Murza, condamnat la 25 de ani de închisoare

Un tribunal din Moscova l-a condamnat astăzi pe opozantul Vladimir Kara-Murza la 25 de ani de detenţie pentru mai multe capete de acuzare, printre care cea de "înaltă trădare", la finalul unui un dosar devenit emblematic pentru represiunea din Rusia de la începutul ofensivei sale în Ucraina, transmite Agerpres.

La finalul unui proces cu uşile închise, tribunalul a anunţat că l-a găsit pe Kara-Murza vinovat de "înaltă trădare", difuzare de "informaţii false" despre armata rusă şi activitate ilegală pentru o organizaţie "indezirabilă".

În consecinţă, el a fost condamnat la o pedeapsă cumulată de 25 de ani de detenţie într-o colonie penitenciară cu regim sever, aşa cum ceruse parchetul.

Unul din avocaţii săi, Maria Eismont, a anunţat că Vladimir Kara-Murza va face apel, denunţând "încălcări grosolane de procedură" în timpul procesului.

În ultimele sale declaraţii la proces, pe 10 aprilie, Kara-Murza s-a declarat "mândru" de angajamentul său politic. Aflat în detenţie provizorie din aprilie 2022, Kara-Mourza a fost aproape de a muri de două ori, în 2015 şi 2017, în urma unor otrăviri de care el a acuzat puterea din Rusia.

Potrivit avocatului său Vadim Prohorov, opozantul suferă de polineuropatie şi de o patologie neuro-musculară, consecinţă a celor două otrăviri.

Potrivit sursei citate, opozantul, care a fost declarat de către autorităţi "agent al străinătăţii", era acuzat de "înaltă trădare" pentru că a criticat puterea în intervenţii publice în Occident.

Kara-Mourza a pledat în SUA, Europa şi Canada pentru adoptarea de sancţiuni împotriva responsabililor ruşi care se fac vinovaţi de grave încălcări ale drepturilor omului, sancţiuni după exemplul "legii Magniţki" din 2012.

El a lucrat de asemenea pentru organizaţia Open Rusia a fostului oligarh în exil şi detractor al Kremlinului, Mihail Hodorkovski, declarat "indezirabil" de autorităţile ruse în 2017.

Acuzaţia de difuzare de "informaţii false" se sprijină pe un amendament introdus după declanşarea ofensivei în Ucraina, ce permite reprimarea oricărei informaţii considerate mincinoase de către autorităţi. În ultimii ani, aproape toţi opozanţii ruşi au fost condamnaţi la închisoare sau au fugit din ţară. Cel mai cunoscut dintre ei, Aleksei Navalnîi, ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani de privare de libertate pentru fraudă, dosar considerat de mulţi drept politic.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Foarte slabut,

    un opozant "no name"

    in USA presedintele Trump va fi condamnat 

    1. La 25 de ani de pârnaie în nordul Siberiei? :)))))))))

      Urlă prostia în tine! 

      Tu stii deja verdictul ptr.Trump a democratilor ?!

      bravo 

      Urlă prostia in tine din greu. Murza a fost si inca este inchis in SIZO-5 din Moscova.

      Sigur, a declarat Putler pe cravata lui că-l ține în Moscova 25 de ani. Pute prostovănia în voi!!! :))))))))))

      Mai usor cu turbarea pe tastatura si in forumuri. Inchisoarea SIZO-5 este suficienta. Pune mana si invata, desi tu inca nu ai terminat liceul obligatoriu la FF.... ca asa de prosti va iau astia din ONG-uri progresiste si natoiste... spumega in batista

    nu i-a mers perfidului albion acelasi joc ca in ucraina, securistul asta infunda puscaria :)

    1. Corect punctat

      Propagandistii se aproba

    Da, observa o galagie a Vestului pentru ca Murza este personajul lor, repet AL LOR, cheie. L-au premiat, l-au scolit la Cambridge, ce mai.... agent al Vestului.

    Sa vedem ce scrie BBC despre procesul lui Murza. 

     

    "Vladimir's case is based on a speech in Arizona whe rehe said Russia was committing war crimes in Ukraine with cluster bombs in residential areas and "the bombing of maternity hospitals and schools". 

     

    Murza a tinut un discurs in Parlamentul din Arizona pe 15 mar 2022 in care spune pe 15 mar 2022 ca Rusia a folosit bombe cu fragmentare asupra zonelor rezidentiale si bombardarea maternitatilor si a scolilor, comitand crime de razboi. Si a afirmat si repetat "ACESTEA SUNT CRIME DE RAZBOI ALE RUSIEI". 

     

    Pe 30 mar 2022, ONU si sefii acestei organizatii afirmau: 

    "Credible reports indicate that Russian armed forces have used cluster munitions in populated areas of Ukraine, at least two dozen times since they invaded on 24 February, UN rights chief Michelle Bachelet said on Wednesday." 

     

    Pe 11 mar 2022, Belingcat, o organizatie finantata de MI6 si guvernul UK, scria asta: 

     

    "Over the course of the first 13 days of Russia’s invasion of Ukraine, civilian deaths have risen steeply. There have been multiple, verifiable incidents of cluster munitions being used in urban areas. 

    The most common types of cluster munition documented in the conflict has been the 9M55K and 9M27K cluster rocket fired by BM-30 Smerch and BM-27 Uragan multiple rocket launchers. These cluster munitions were frequently used by both sides in the 2014 conflict in Ukraine, as documented by Human Rights Watch in a June 2015 report. They are now being documented in locations across Ukraine, most frequently in the city of Kharkiv." 

     

    Cum Murza in parlamentul din Arizona a detaliat aceste informatii disponibile si pe care le-a citit si el? Ca ambele tabere utilizeaza acest tip de munitie, in cazul armatei ucrainiene de multa vreme bombardand centrele civile din Donetsk din 2014 pana acum?

    Nu, Murza nu a facut asta. El a spus exact ceea ce propaganda ucrainiana dorea sa spuna. Ca doar Rusia foloseste o munitie controversata in timpul razboiului. Prin urmare, este destul de clar ca Murza avea la dispozitie sursele de informatii ale Ucrainei dar si ale MI6, dar a preferat sa se lanseze intr-o acuzatie politizata care dezinformeaza. Succesiunea datelor ne arata foarte clar ca Murza a dezinformat intentionat. Prin urmare sanctiunea este evidenta. 

    1. Putler fiind al rușilor. :)))))))))))))))

      Crăpați , propagandiști imbecili!!!! :))))))))))))) 

      USA a inarmat in Libia pe Muamer al-Gaddafi - apoi la lichidat

      a inarmat in Irak pe Saddam Hussein - apoi la lichidat  

      a inarmat pe Osama bin Laden - apoi la lichidat 

      a inarmat in Ucraina pe Zelenski - apoi ????

      De ce sa nu crapi tu, daca tot scrii comentarii care indeamna la violenta si sunt categorisite clar ca HATE SPEECH.

      De ce esti tolerat pe situl Bursa este dincolo de intelegerea penala a dreptului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb