Rusia ar putea obţine 883,5 miliarde ruble (29 miliarde dolari) din vânzarea deţinerilor minoritare la zece companii, printre care producătorul de ţiţei "Rosneft" - cel mai mare din ţară, anunţă Ministerul Finanţelor de la Moscova. Astfel, Rusia ar putea acoperi o parte a deficitului bugetar.
Statul ar mai putea renunţa la participaţiile deţinute la operatorul de transport petrolier "Transneft", "Sberbank" şi "VTB Group" - cele mai mari bănci din ţară, la societatea de căi ferate "Russian Railways", compania de transport "Sovcomflot", producătorul de utilităţi "RusHydro", la "Russian Agricultural Bank" şi Agenţia pentru Creditare Ipotecară. Planul de privatizare pe anii 2011-2013 trebuie să primească aprobarea guvernului, astfel că va fi luat în discuţie în prima reuniune a executivului rus.
Autorităţile din Rusia vor să crească veniturile bugetare, în vederea micşorării deficitului, să atragă investitori străini şi să reducă dependenţa economiei de tranzacţiile cu energie.
Potrivit Ministerului Finanţelor, guvernul rus ar putea câştiga 298 miliarde ruble din vânzarea de active în 2011, 276,1 miliarde ruble în 2012 şi 309,4 miliarde în 2013.