Rusia şi China solicită Coreei de Nord, S.U.A. şi Coreei de Sud să adopte un plan de "dezangajare" faţă de problema Peninsulei Coreene

Cristina Radu
Internaţional / 4 iulie 2017

Rusia şi China solicită Coreei de Nord, S.U.A. şi Coreei de Sud să adopte un plan de "dezangajare" faţă de problema Peninsulei Coreene

Rusia şi China şi-au alăturat astăzi forţele diplomatice şi au cerut Coreei de Nord, Coreei de Sud şi Statelor Unite să semneze un plan chinez de "dezangajare" pentru a stopa tensiunile iscate de programul de rachete al Phenianului, potrivit Reuters.

Planul urmăreşte suspendarea programului de rachete balistice al Coreei de Nord şi stabilirea unui moratoriu de către Statele Unite şi Coreea de Sud asupra exerciţiilor de rachete de mari dimensiuni, mişcări menite să pregătească discuţii multilaterale.

Iniţiativa a fost prezentată într-o declaraţie comună din partea ministerelor de externe ruse şi chineze, emisă după ce preşedinţii Putin şi Xi Jinping au purtat discuţii în Kremlin. Declaraţia comună indică: "Situaţia din regiune afectează interesele naţionale ale ambelor ţări. Rusia şi China vor lucra în strânsă coordonare pentru a avansa în orice mod posibil soluţia la problema complexă a Peninsulei Coreene".

Coreea de Nord a declarat azi că a încercat pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală, care a zburat o traiectorie pe care experţii au spus că ar putea permite unei arme să lovească statul american Alaska. Rusia şi China împărtăşesc graniţe terestre cu Coreea de Nord şi au fost implicate în eforturile anterioare de a încerca să atenueze tensiunile dintre Phenian şi Occident, conform sursei.

Moscova şi Beijing au solictat în declaraţie Washingtonului să oprească imediat desfăşurarea sistemului anti-rachetă THAAD în Coreea de Sud, mişcare pe care capitala SUA o consideră necesară din cauza ameninţării cu rachetele nord-coreene.

Declaraţia arată că aceasta foloseşte Coreea de Nord ca pretext pentru a-şi extinde infrastructura militară în Asia, riscând să curme balanţa strategică a puterii din zonă: "Desfăşurarea ... THAAD va provoca daune grave intereselor strategice de securitate ale statelor regionale, inclusiv Rusia şi China. Rusia şi China se opun implementării acestor sisteme şi solicită ţărilor să oprească imediat procesul de implementare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb