Ruşii şi ucrainenii dau lupte grele pentru controlul asupra centrului oraşului Bahmut

D.T.
Internaţional / 13 martie 2023

Ruşii şi ucrainenii dau lupte grele pentru controlul asupra centrului oraşului Bahmut

Comandantul trupelor terestre ucrainene a declarat astăzi că în centrul oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, au loc "lupte grele" cu forţele ruseşti, informaţie confirmată şi de partea rusă, potrivit News.ro.

"Detaşamente de asalt (ale grupului paramilitar rus) Wagner atacă din mai multe direcţii, încercând să străpungă apărarea trupelor noastre şi să avanseze spre districtele centrale", a declarat generalul ucrainean Sîrski.

"Cu cât ne apropiem mai mult de centrul oraşului, cu atât luptele devin mai dure", a replicat Evgheni Prigojin, liderul Wagner, ai cărui oameni se află în prima linie a luptelor pentru Bahmut, oraş pe care armata rusă încearcă să îl cucerească încă din vară, cu preţul unor pierderi grele, adaugă sursa.

Generalul Sîrski a dat asigurări că trupele ucrainene "provoacă pierderi semnificative inamicului". "Cu focuri de artilerie şi cu tancuri, (...) toate încercările de a cuceri oraşul sunt respinse", a declarat el.

Oraşul Bakhmut, care avea 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă din februarie 2022, este de luni de zile epicentrul luptelor pe frontul din estul Ucrainei. Deşi acest oraş, care a fost în mare parte ras de pe faţa pământului de bombardamente, a devenit un simbol al rezistenţei acerbe a Ucrainei, importanţa sa strategică este contestată de experţi.

În acest context, unele persoane din Ucraina pun sub semnul întrebării necesitatea ca forţele Kievului să lupte pentru acest oraş, a cărui apărare implică, de asemenea, pierderi grele pentru armata ucraineană. Aceste pierderi riscă să crească dacă trupele ruseşti reuşesc să încercuiască Bahmutul, chiar dacă au reuşit deja să taie mai multe rute importante de aprovizionare pentru soldaţii ucraineni, se mai precizează în sursă.

Bahmutul ar putea cădea "în următoarele zile", a avertizat săptămâna trecută secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Pentru comandamentul ucrainean, însă, este vorba de a rezista la Bahmut cât mai mult timp posibil, astfel încât Rusia să consume cât mai mulţi oameni, arme şi muniţii şi să fie slăbită atunci când Ucraina îşi va lansa contraofensiva.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. S'a deschis in centru o cafenea cu terasa si umbrelute?

    1. Cine a deschis ... superba cafenea ? Poate Zelenski, Ursula, Maia Drojdie, Iohanis și Ciucă, cu bani de la UE și NATO ! Oare când vin la inaugurare ? Conform Serviciilor Secrete și Institutelor de Război Occidentale cafeaua va fi preparată la focul rachetelor rusești și servită cu dronele, pe fondul melodiilor de artlerie a lui ... Wagner ! Vor fi și alte lichele est-europene și occidentale, precum și propagandiști de la principalele agenții de presă din Europa și America de Nord . Poftă bună, PRIETENI ÎMBUIBAȚI, IRESPONSABILI ȘI ÎMPĂTIMIȚI AI RĂZBOIULUI !

      Asa e cand esti spalat pe creier, uiti ca Putin a inceput ostilitatile!

    Și un caporal își poate da seama că Ucraina nu are nici o șansă în fața Federației Ruse ! Așa că, pentru ca să nu muriți toți, BIATĂ ARMATĂ UCRAINEANĂ, spuneți-i ȘEFULUI CIRCAR, care este adevărata stare de fapt pe front, și cereți să vă lase la vatră ! Ori predați-vă voi dacă vreți să trăiți !

    1. Butoiasul cu Botox (Putin) ti-a lasat la caserie 10 ruble.

      Pai,du-te tu in Ucraina si spune-le fiindca de aici nu te aud!

    E vorba doar de timp pana cand, mai intai Bahmutul, apoi intreaga Ucraina vor intra in componenta Rusiei, acolo unde le este locul istoric, in vreme ce sobolanii banderisti vor ingrasa pamantul!

    1. Atata timp cat iau cu ei cat mai multe orci, noi romanii, nu ne suparam!

      Care, "noi romanii"? Poate doar dintr-aia scrisi cu doi de "r", pe care-i doare in cot de drama romanilor din Ucraina!

    Ukraina v a face parte din Federatia Rusa… Victoria Russiei este sigura..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb