Ruşii susţin că ucrainenii retrag trupe spre vest

Ruşii susţin că ucrainenii retrag trupe spre vest

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 - 17 septembrie 2022

Actualizare Vladimir Putin numeşte un diplomat veteran ca nou ambasador în China

TASS - Moscova - Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a ales pe ministrul adjunct de externe Igor Morgulov ca noul ambasador în China, în baza decretului şefului statului, publicat pe site-ul oficial de informaţii juridice.

"Prin prezenta îl numesc pe Igor Vladimirovici Morgulov ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Populară Chineză", se arată în decret.

Un alt decret prezidenţial îl eliberează pe Andrey Denisov de această funcţie. Anterior, Denisov a declarat că îşi va încheia în curând cariera ca şef al misiunii diplomatice din China. Denisov a lucrat în acest birou din aprilie 2013.

---

Actualizare Dmitri Peskov: "Mobilizarea în Rusia nu este pe ordinea de zi"

TASS - Moscova - Mobilizarea în Rusia nu este pe agenda actuală, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt rus, Dmitri Peskov.

"În acest moment - nu, nu este pe ordinea de zi", a spus Peskov, întrebat dacă autorităţile au în vedere mobilizarea totală sau parţială.

Anterior, mass-media a transmis rapoarte iar membrul Dumei de Stat, Mihail Sheremet, a spus că Rusia ar trebui să declare mobilizarea pentru atingerea obiectivelor operaţiunii speciale din Ucraina.

---

Actualizare Livrările de gaze ruseşti prin Ucraina rămân neschimbate

TASS - Moscova - Livrările de gaz rusesc către Europa în tranzit prin Ucraina rămân pe 13 septembrie aceleaşi - în jur de 42,4 milioane de metri cubi pe zi. Livrările prin gazoductul Nord Stream au fost complet oprite până când echipamentul este reparat.

Potrivit Operatorului GTS (Gaz Transmission System) din Ucraina, nu existau nominalizări pentru tranzitul gazelor din Rusia prin Ucraina prin staţia de distribuţie a gazelor Sokhranovka din 13 septembrie, în timp ce acestea au ajuns la aproximativ 42,4 milioane de metri cubi prin staţia Sudzha.

Preţul mediu al gazului în Europa a fost de aproximativ 1.240 USD per 1.000 de metri cubi în iunie, aproximativ 1.850 USD în iulie şi până la 2.515 USD în august, cu un nivel maxim de până la 3.541 USD pentru prima dată de la începutul lunii martie, apropiindu-se de un nivel istoric. De la începutul lunii septembrie, preţul gazului a fost în medie de aproximativ 2.330 de dolari la 1.000 de metri cubi.

Gazprom a oprit complet livrările prin Nord Stream în perioada 31 august - 3 septembrie. La finalizarea lucrărilor şi în absenţa defecţiunilor tehnice ale unităţii, s-a planificat reluarea furnizării de gaze la volumul de 33 mln metri cubi pe zi.

---

Actualizare - Ucraina retrage spre vest posturile de comandă de la Artemovsk

TASS - Lugansk - Unităţile armatei ucrainene retrag spre vest posturile de comandă din comunitatea Artemovsk în aşezarea Chasov Yar datorită succeselor forţelor aliate, a declarat marţi ofiţerul Miliţiei Populare din LPR, Andrey Marochko, pe canalul său Telegram.

"S-a remarcat redistribuirea posturilor de comandă aparţinând unităţilor situate în poziţii avansate din comunitatea Artemovsk până la aşezarea Chasov Yar", a scris el. Potrivit acestuia, forţele armate ucrainene au fost nevoite să facă acest pas datorită succesului "forţelor aliate în această direcţie".

---

Actualizare - Elicopterele de tip Mi-35 au întrerupt zilnic contraofensivele ucrainene

TASS - Moscova - Echipajele elicopterelor de atac Mi-35 ale aviaţiei armatei din districtul militar de vest al Rusiei au efectuat mai mult de cinci operaţiuni de luptă în fiecare zi, în timpul operaţiunii speciale, pentru a întrerupe o contraofensivă a formaţiunilor regimului de la Kiev către Izyum, a informat marţi Ministerul rus al Apărării.

"Maiorul Denis Bulakh şi locotenentul principal Serghei Yerslankin, ca parte a echipajului elicopterului de atac Mi-35 al aviaţiei armatei din Districtul Militar de Vest, au efectuat sarcini de sprijin aerian pentru unităţile de infanterie motorizate pentru a perturba contraofensiva Kievului, formaţiunile de regim în direcţia Izyum, făcând peste cinci operaţiuni de luptă în fiecare zi, atât ziua, cât şi noaptea", a explicat Ministerul Apărării.

---

Actualizare - 4,1 milioane de ucraineni s-au refugiat în Rusia, de la începutul războiului

TASS - Moscova - Numărul refugiaţilor care au sosit în Rusia de pe teritoriul Ucrainei şi Donbass, din februarie, a crescut la 4,1 milioane, au declarat marţi agenţiile de aplicare a legii.

---

Actualizare - Un civil ucis şi alţi cinci răniţ, într-un atac al ucrainenilor în Doneţk

TASS - Doneţk - Un civil a fost ucis şi alţi cinci răniţi în atacurile ucrainene din Republica Populară Doneţk, a informat marţi sediul teritorial de apărare al RDP.

"În ultima zi, între orele 08:00 pe 12 septembrie şi 08:00 pe 13 septembrie, bombardamentele forţelor ucrainene au avut ca rezultat o persoană ucisă şi încă cinci civili răniţi", a informat sediul pe canalul său de Telegram.

---

Actualizare - Mai multe grupuri de ofiţeri străini a sosit în Kramatorsk, oraş controlat de ucraineni

TASS - Lugansk - Grupuri de ofiţeri străini au sosit în Kramatorsk, un oraş controlat de forţele ucrainene, a declarat marţi Andrey Marochko, un ofiţer de miliţie din Republica Populară Lugansk.

---

Svyatogorsk, încă sub controlul forţelor aliate

TASS - Lugansk - Forţele aliate ale republicilor populare Doneţk şi Lugansk şi Rusia sunt angajate în lupte în tranşee în apropierea oraşului Svyatogorsk din Republica Populară Doneţk (DPR), oraşul este încă sub controlul lor, a declarat un oficial din forţele de securitate ale Republicii Populare Lugansk.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tot ce se intampla acum in Ucraina(dar si alte parti ale fostei URSS) este opera lui Stalin.

    Acesta, pe langa faptul ca a fost un calau nemilos atat pt.poporul sau(vezi genocidele comise) cat si pentru cele din imediata apropiere a URSS,a fost si un strateg diabolic. A stramutat populatia din zone intregi ale teritoriilor ocupate(asezate strategic din punct de vedere geografic si/sau bogate in resurse naturale ) si a populat-o cu siberienii lui (de regula dar nu numai). Uitati-va la tarile baltice,Polonia,Moldova de dincolo de Prut,Ucraina,etc. Si acum i-a apucat mila acesti rusi sunt asupriti,marginalizati,ucisi de tarile unde au fost plasati. Pe acesta cale aduc aminte troliilor rusi si conducerii rusesti sa nu uite ca si in Germania au cca. 3.000.000 (trei) milioane de rusi (fosta armata ruseasca stationata in Germania Democarata ,dar si progeniturile lor) si-i intreb : pe cand merg sa-i elibereze si pe acestia ? Au uitat de ei ? De la infiintarea Uniunii Europene Rusia crede ca Europa este dusmanul ei si pompeaza bani la greu pt.dezinformarea cetatenilor U.E. pe toate caile finantand miscari si oameni politici din tarile respective(chiar si din America). Pana acum serviciile secrete ale acestor tari au considerat (gresit dupa parerea mea) ca aceste imixtiuni nu sunt un pericol . Dar citind presa straina constat ca acum exista dorinta de a cerceta finantarile ,,patriotilor” din fiecare tara a U.E. si America . Si o sa aflam mai multe probabil si despre ,,patriotul” nostru din Romania,devenit trompeta ruseasca,cu nunta ,,sponsorizata” de altii. Un proverb romanesc(si nu numai) spune sa nu te iei dupa vorbele omului ci dupa faptele lui.  

    1. În Germania? Serios? Sunt numărați bob cu bob:)

      Au fost soldați ruși stationati în RDG, dar nici chiar așa și au plecat de mult. 

      Sau poate ai numărat violurile rusnacilor lăsate cu progenituri. Ești tare:) 

      Te întreb în calitate de trol bolșevic:))

      In rest ce spune titlul ca spun rusii e adevarat.

      Ca la radio Erevan :) 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb