Rusofilii bulgari anunţă că îşi fac partid până la sfârşitul anului

A.P.
Internaţional / 22 septembrie 2020

Rusofilii bulgari anunţă că îşi fac partid până la sfârşitul anului

Rusofilii bulgari îşi vor înregistra propriul partidul până la sfârşitul anului, a declarat pentru ziarul "Trud" preşedintele Mişcării "Rusofili" din Bulgaria, Nikolai Malinov, care a fost reales în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, scrie ziarul Trud, citat de Rador.

"Vrem să facem un upgrade cu un proiect politic", a spus Malinov. De îndată ce partidul va fi înfiinţat, el va elibera postul de preşedinte al Mişcării "Rusofili". Informaţia despre noul proiect politic au fost anunţată prima dată de TASS.

Se va iniţia şi o mişcare rusofilă internaţională, iar pentru aceasta va lucra intens deputatul de la Ataka - avocatul Yavor Notev. Liderul Mişcării "Rusofili" a fost acuzat de spionaj în 2019. În februarie 2020, secretarul de stat Mike Pompeo a anunţat că judecătorului de la Curtea Specială Andon Mitalov i s-a interzis intrarea în Statele Unite pentru că l-a lăsat pe Nikolai Malinov să meargă în Rusia.

TASS: Rusofilii discută despre crearea unui proiect politic

Mişcarea Naţională "Rusofili" a organizat o adunare generală, la care a fost adoptată o nouă strategie pentru activitatea acesteia şi au fost stabilite principalele sarcini pentru perioada până în 2024, a informat TASS, sâmbătă.

Informaţia agenţiei ruse continuă cu ştirea că Nikolai Malinov a fost reales preşedinte al organizaţiei, iar în Consiliul naţional al acesteia au intrat 165 de persoane, inclusiv deputaţi de la diferite partide, personalităţi marcante ale Bisericii Ortodoxe Bulgare şi diferite organizaţii civice.

"Organizaţia noastră este condusă de principiul supra-partinic şi se bazează pe cooperarea în domeniul culturii. Rusofilia culturală nu poate fi nici de stânga, nici de dreapta, nici liberală, de aceea nu este întâmplător faptul că diferite sondaje de opinie arată că aproximativ 80% dintre bulgari spun că sunt rusofili", a declarat Malinov pentru TASS.

El a subliniat că, în ultimii ani, şi-au schimbat priorităţile în activitate. "Am început să publicăm cărţi, să organizăm mai multe concursuri şi festivaluri, la care participă zeci de mii de oameni. Doar la Forumul rusofililor de la lacul de acumulare Koprinka, de lângă Stara Zagora, care se desfăşoară anual, se adună în mod tradiţional între 15.000 şi 20.000 de oameni. Lucrăm pentru conservarea monumentelor eroilor războiului ruso-turc (1877-1878) şi ale celui de-al Doilea Război Mondial. Ajutăm la dezvoltarea programului de învăţare a limbii ruse. Susţinem dialogul dintre reprezentanţii Bulgariei şi Rusiei, subliniind cooperarea în sfera culturală, străduindu-ne să asigurăm un echilibru între activitatea socio-politică şi cea cultural-educativă, fără a intra în zona activităţii politice şi de partid", a explicat Malinov.

"Rusofilii" discută despre posibilitatea completării Mişcării lor cu un proiect politic."În calitate de expert, vorbesc în mod constant despre evenimentele de la Moscova, despre modul în care ar trebui să se dezvolte relaţiile dintre Bulgaria şi Rusia - probabil acest lucru irită foarte mult pe cineva", a spus el.

Malinov a precizat că proiectul privind partidul-politic va fi realizat până la sfârşitul acestui an, iar noua organizaţie va încerca să participe la viitoarele alegeri parlamentare din Bulgaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb