RWE şi PPC anunţă proiecte fotovoltaice cu o capacitate de aproape 1GW în regiunea Macedonia de Vest

F.D.
Companii / 8 februarie

RWE şi PPC anunţă proiecte fotovoltaice cu o capacitate de aproape 1GW în regiunea Macedonia de Vest

Două grupuri energetice de top, RWE şi PPC, continuă să conducă tranziţia energetică a Greciei prin compania mixtă METON Energy SA, care include RWE Renewables Europe & Australia (51%) şi PPC Renewables (49%). Firma a luat decizia finală de investiţie pentru a construi un proiect fotovoltaic în ţară. Acesta este cel mai recent din portofoliul Amyntaio, ce include unităţi cu o capacitate totală de 940 MWp (870 MWac). În plus, METON Energy SA dezvoltă în Grecia un alt portofoliu de proiecte fotovoltaice, cu dimensiuni similare, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, noul parc fotovoltaic "PPC Amyntaio Mine" (etapa III) cu o capacitate totală de aproximativ 450 MWp (432 MWac) este situat în regiunea Macedonia de Vest, în perimetrul fostei mine de lignit Amyntaio. Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în lunile următoare, intrarea în exploatare fiind prognozată să aibă loc până la sfârşitul anului 2025. Consorţiul construieşte deja opt proiecte fotovoltaice de capacitate mare (etapele I şi II ale portofoliului) în regiunea extinsă, cu o capacitate totală de 490 MWp (434 MWac), pentru care conectarea la reţea este aşteptată în cursul acestui an.

METON Energy a semnat contracte bilaterale pentru cumpărarea şi vânzarea de energie electrică verde pe o durată de 10 ani cu PPC şi RWE Supply & Trading, care vor cumpăra energia electrică verde produsă de proiect.

Pentru investiţia de 255,4 milioane de euro la "PPC Amyntaio Mine" au fost asigurate 127,7 milioane de euro din fondurile Uniunii Europene - NextGenerationEU prin Fondul de Redresare şi Rezilienţă "Grecia 2.0". Necesarul de investiţii va fi completat cu finanţări din împrumuturi bancare în valoare de 76,6 milioane de euro, proporţional din partea Alpha Bank SA, Eurobank SA şi National Bank of Greece SA, precum şi prin capitaluri proprii de 51,1 milioane de euro. Finanţarea se află în etapa finală de închidere financiară.

Katja Wunschel, CEO al RWE Renewables Europe &; Australia, a declarat: "În parteneriat cu PPC Renewables accelerăm tranziţia energetică în Grecia. Lucrările de construcţie ale primelor opt proiecte fotovoltaice sunt în desfăşurare. Prin cea mai recentă decizie de investiţie, am deschis calea pentru un parc fotovoltaic suplimentar de 450 MWp. Acest lucru subliniază angajamentul nostru puternic faţă de piaţa din Grecia, cu aproape un gigawatt de capacitate fotovoltaică în construcţie şi proiecte fotovoltaice de dimensiuni similare în curs de dezvoltare."

Konstantinos Mavros, CEO al PPC Renewables SA, a declarat: "Suntem încântaţi să anunţăm decizia finală de investiţie pentru un alt proiect fotovoltaic important în Grecia, marcând un pas critic înainte în angajamentul nostru faţă de energia curată durabilă. Parteneriatul dintre PPC Renewables şi RWE Renewables Europe & Australia în cadrul METON Energy SA subliniază angajamentul nostru comun de a avansa în procesul de tranziţie energetică a Greciei. Prin accelerarea dezvoltării proiectelor noastre fotovoltaice cu o capacitate totală de aproape un gigawatt, contribuim activ la obiectivele de energie regenerabilă ale ţării. Acest proiect este dovada succesului parteneriatului nostru şi a concentrării noastre constante asupra creării unui viitor energetic mai curat şi mai durabil pentru Grecia."

Costas Papamatellos, CEO al RWE Renewables Hellas M.A.E. şi METON ENERGY SA, a subliniat: "METON Energy SA îşi dezvoltă proiectele fotovoltaice într-un ritm impresionant. În decurs de un an, societatea mixtă a dezvoltat şi a luat decizii de investiţii cu succes pentru toate cele trei grupuri de proiect din Amyntaio cu o capacitate totală de 940 MWp şi aşteaptă cu nerăbdare să conecteze 490 MWp la reţea în acest an. Această mare realizare este rezultatul cooperării excelente dintre echipele implicate ale RWE şi PPC."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb