"Ryanair" a lansat o nouă ofertă pentru preluarea "Aer Lingus"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iunie 2012

"Ryanair" a lansat o nouă ofertă pentru preluarea "Aer Lingus"

Compania aeriană irlandeză low-cost "Ryanair Holdings" Plc a lansat a treia ofertă nesolicitată de preluare a rivalului său local "Aer Lingus" - operatorul naţional de transport aerian. Oferta, în numerar, este de 1,3 euro pentru un titlu "Aer Lingus", cu 38,3% mai mult decât preţul de închidere al acestor acţiuni la data de 19 iunie. Propunerea evaluează compania "Aer Lingus" la 694 de milioane de euro.

"Ryanair" a lansat o ofertă ostilă de preluare a "Aer Lingus" în 2006, imediat după ce Irlanda a listat compania de stat la bursa locală, dar şi la cea din Marea Britanie. Guvernul de la Dublin a refuzat să vândă res-tul de 25% pe care l-a păstrat la compania aeriană, iar Uniunea Europeană a blocat oferta "Ryanair", considerând că o eventuală fuziune a acesteia cu "Aer Lingus" ar crea o entitate care ar controla peste 80% din traficul de pasageri din Irlanda. "Ryanair" este cel mai mare acţionar al "Aer Lingus", după ce a cumpărat 29,8% din companie, şi a încercat, fără succes, să influenţeze deciziile board-ului.

"Ryanair" şi-a majorat cu 25% profitul anual, însă anticipează că, în exerciţiul fiscal curent, câştigurile sale vor scădea întrucât nu poate majora preţurile atât cât să acopere cheltuielile mari cu achiziţia de combustibili.

Profitul net al companiei a ajuns la 503 milioane de euro în cele 12 luni încheiate în 31 martie, de la 401 milioane de euro în anul fiscal precedent. Compania estimează că profitul său va ajunge la 400 - 440 de milioane de euro anul acesta.

Vânzările "Ryanair" au sporit cu 19%, la 4,32 miliarde euro.

Traficul de pasageri al "Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a crescut cu 5% în anul fiscal încheiat în martie, la 76 de milioane persoane, iar pentru exerciţiul curent, operatorul de transport estimează un avans de 5%, la peste 79 de milioane de pasageri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb