S-a inaugurat primul magazin Flori de IE

Companii / 1 aprilie 2015

Duminică, 29 martie 2015, Flori de IE a inaugurat primul magazin-concept cu ii tradiţionale româneşti, realizate şi cusute manual, după modele vechi de peste 100 de ani.

Flori de IE a inaugurat oficial, duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 17.00, primul magazin, în cel mai mare mall din Capitală, Băneasa Shopping Center. Evenimentul a fost gândit ca o seară tradiţională, de-a lungul căreia invitaţii au avut ocazia să redescopere spiritul şi valorile româneşti autentice. Unul dintre momentele cele mai importante ale serii a fost recitalul muzical de inspiraţie folclorică, susţinut de Nicolae Voiculeţ, unul dintre cei mai mari naişti ai României.

Printre participanţii la evenimentul de lansare, s-au regăsit nume cunoscute pe scena publică, Mihai Georgescu, solistul formaţiei Bere Gratis, care a venit alături de soţia sa Liana Stanciu, Cătălin Orezeanu, Dan Paul, Silviu Prigoană, alături de numeroşi invitaţi care au venit să susţină proiectul lansat şi să se bucure de o călătorie de suflet în istoria românească.

Conceptul Flori de IE a fost ideea Cristinei Chiriac, Ambasador al antreprenoriatului feminin, titlu acordat de Comisia Europeană, şi Preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor. Întregul demers a avut ca fundament dorinţa acesteia de a promova valorile româneşti şi frumuseţea acestor obiecte vestimentare. În viziunea Cristinei Chiriac, iile sunt un exerciţiu artistic, plin de creativitate, o muncă plină de răbdare, dar şi un simbol energetic sublim.

"Flori de Ie este o poveste despre pasiune şi despre susţinere. Flori de Ie reprezintă partea emoţională din mine, reprezintă puterea mea de a merge mai departe. Am reînvăţat să merg, să respir şi să gândesc cu ajutorul acestui concept... care acum nu mai este doar un concept, reprezintă o parte importantă din viaţa mea...viaţă, în care am inclus pe toţi cei ce cred că arta înseamnă pasiune şi pasiunea înseamna puterea de a reuşi!", a mărturisit Cristina Chiriac, după evenimentul de duminică.

Modelele tradiţionale sunt aduse în actualitate şi căpătă o noua viaţă în magazinul Flori de IE. Într-un decor minimalist, completat cu elemente de design inspirate din folclor, clienţii vor putea găsi, pe de o parte, ii tradiţionale - piese UNICAT - din colecţia de bază Flori de IE, cu o vechime de peste o sută de ani, culese din toate regiunile ţării şi a căror autenticitate şi vechime au fost atestate de către un expert etnograf, iar, pe de altă parte, o serie de ii noi, dar care transpun modelele vechi. Aceste piese sunt realizate integral manual, din materiale delicate, cu broderii ample şi spectaculoase, la fel ca prototipurile după care au fost create.

Colecţia de ii tradiţionale este completată de frumuseţea eşarfelor Romana Flori de IE şi a unei serii de accesorii realizate prin îmbinarea celor mai autentice concepte de design cu ţesături moderne.

Flori de IE este un proiect proaspăt, lansat în 2014, centrat pe ia populară romanescă, gândit şi prezentat din dorinţa şi nevoia de a readuce în atenţie acest gen de artă populară, împletit inevitabil cu viaţa cotidiană a fiecărui individ din România, timp de sute de ani. Colecţia numără peste 150 de costume populare româneşti, certificate, vechi de la câteva zeci de ani, la o sută şi chiar mai mult, care provin din diverse zone ale ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb