Salariaţii CNADNR intră de luni în grevă japoneză

F.A.
Companii / 30 mai 2013

Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor din România, membru al CNS "Cartel ALFA", şi care reprezintă interesele a peste 1700 de salariaţi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) protestează faţă de intenţia anunţată de conducerea companiei de reducere a salariilor angajaţilor şi faţă de presiunile care se exercită individual asupra salariaţilor de către conducerea CNADNR, conform unui comunicat de presă.

"Salariaţii CNADNR au fost de-a lungul timpului solidari cu bugetul statului. Fondul de salarii alocat la nivelul companiei a scăzut procentual de la 22,24% în 2008, la 9,49% în 2013. În prezent veniturile salariale a circa 60% dintre angajaţii CNADNR sunt sub 1000 de lei lunar, ceea ce are consecinţe sociale şi economice foarte grave", precizează cartel ALFA în comunicat.

"Conducerea CNADNR a demarat o acţiune de reducere a salariilor prin negociere individuală, angajaţii fiind ameninţaţi că, în cazul în care refuză să accepte o nouă reducere salarială (din salariile nete care în 60% din cazuri nu depăşesc 1000 de lei), vor fi concediaţi. Angajaţilor CNADNR li se cere să accepte reduceri salariale cuprinse între 10 şi 45%", conform comunicatului.

Pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor la care sunt supuşi lucrătorii din CNADNR aceştia vor începe o serie de proteste, prima acţiune începând de luni, 3 iunie, prin greva japoneză.

CNS "Cartel ALFA" cere Ministerului Marilor Proiecte şi Premierului să se implice în rezolvarea chestiunilor de care depinde păstrarea locurilor de muncă şi menţinerea unui venit salarial legal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb