Salariaţii disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor să dea în judecată combinatul

F.A.
Companii / 19 septembrie 2013

Salariaţii disponibilizaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea intenţionează să dea în judecată compania deoarece nu şi-au primit salariile compensatorii şi banii pe concediile de odihnă.

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, precizează că angajaţii concediaţi au depus plângeri la Inspectoratul Teritorial de muncă şi au sesizat Inspecţia Muncii. Aceştia vor face, de asemenea, plângere în instanţă pentru a-şi primi banii aferenţi salariilor compensatorii, în total combinatul Oltchim având de achitat celor disponibilizaţi o sumă de 1,8 milioane lei.

"Nemulţumiţi că nu şi-au primit banii pentru concediul de odihnă neefectuat, foştii angajaţi ai Oltchim au depus reclamaţii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi se vor adresa şi instanţei de judecată pentru că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit Ordonanţei 116 privind protecţia socială de care beneficiază persoanele afectate de disponibilizări colective. Este o supărare mare, oamenii sunt nemulţumiţi şi vor da în judecată societatea pentru a-şi primi salariile compensatorii", a declarat Diculoiu.

Cele peste 930 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul să primească 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv până la 50.000 lei/persoană, în funcţie de vechimea în muncă.

"Persoanele concediate mai au de primit în total 1,8 milioane lei, respectiv banii pentru concediile de odihnă", a adăugat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Reprezentanţii ITM Vâlcea au confirmat că au primit sesizări din partea foştilor angajaţi ai combinatului Oltchim, dispunând plata salariilor compensatorii.

Unitatea a fost sancţionată, ulterior, de către ITM Vâlcea, cu 10.000 lei, iar oamenii disponibilizaţi au fost sfătuiţi de către inspectorii de muncă să acţioneze în judecată combinatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb