Salariaţii vor să-şi recupereze în instanţă acţiunile de la Electrica Oltenia

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 septembrie 2009

Salariaţii nu pot cumpăra, din cauza unei erori legislative, 10% din acţiunile Electrica Oltenia, deşi au acest drept stipulat de lege pentru filialele Electrica privatizate cu Enel şi E.ON. Legea care reglementează acest drept pentru salariaţii Electrica omite prelungirea termenului de achiziţie pentru filiala Oltenia, privatizată cu CEZ.

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei sindicale Univers, ne-a declarat: "Vom acţiona în instanţă instituţiile statului, responsabile cu această eroare legislativă. Chiar acum negociem căile de atac cu avocaţii pentru că Ministerul Economiei susţine că nu poate legea şi este nevoit să vândă acţiunile pe care le mai deţine Electrica la filiala Oltenia către acţionarul majoritar CEZ. Salariaţii au solicitat în scris, încă de acum doi ani, cumpărarea a 10% din acţiunile Electrica Oltenia".

Domnia sa ne-a precizat că solicită în instanţă pachetul de 10% din acţiuni la Electrica Oltenia. Pentru filialele privatizate cu Enel şi E.ON, termenul de achiziţie este de 31 decembrie 2010. Salariaţii consideră că vânzarea tuturor acţiunilor Electrica Oltenia către CEZ este o încălcare clară a drepturilor lor şi îşi vor căuta dreptatea la instanţele din ţară şi din străinătate.

Potrivit sindicaliştilor, la achiziţia acţiunilor filialelor privatizate ale Electrica au dreptul circa 55.000 de actuali şi foşti salariaţi, care au constituit două asociaţii non-profit în acest scop şi au şi strâns sume importante pentru realizarea tranzacţiilor.

Conducerea Federaţiei Univers şi liderii Blocului Naţional Sindical (BNS) au acuzat, în repetate rânduri, autorităţile că întârzie deliberat elaborarea normelor de aplicare a legii de vânzare a acţiunilor către salariaţii Electrica.

< link >https://www.bursa.ro/on-line/s=companii_afaceri&articol=62992&key=MjAwOS0wOS0xNCAxIDg5ZDZmYjdmMjRhYWQzNWRkNzAxYTk0ZTUwMGQxNjYw.html< link2 >Salariaţii nu mai pot achiziţiona 10% din acţiunile Electrica Oltenia< link3 >

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sindicalistii se fac mereu ca nu inteleg faptul ca legile se pot modifica in viata aceasta in functie de conditiile de pe piata. CEZ investeste o gramada de bani in Romania si e normal sa vrea sa ii investeasca pentru el 100%. SIndicatele investesc ceva de 10% din actiuni?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb