Salrom a rămas fără director general

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 24 martie 2015

Salrom a rămas fără director general

Compania Naţională a Sării, Salrom SA, ar fi rămas, începând de vineri seară, fără director general, în urma unei şedinţe de Consiliu de Administraţie (CA), despre care se spune că ar fi fost convocată intempestiv şi care ar fi durat opt ore, potrivit unor surse din companie.

Astfel, membrii CA prezenţi la şedinţă ar fi decis revocarea domnului Aurel Bucur din funcţia de director general şi numirea ca director general interimar pentru o perioadă de maxim trei luni a domnului Adrian Voicu (directorul economic al companiei), conform surselor noastre.

Motivul revocării invocat de administratorii Salrom în şedinţa CA de vineri ar fi fost încălcarea repetată a actului constitutiv de către domnul Bucur. Voci din companie afirmă că decizia scrisă a CA nu oferă detalii în acest sens, dar că discuţiile ar fi vizat un contract de 10 milioane de euro semnat cu Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR) în toamna anului trecut, când autorităţile au fost luate prin surprindere de prima ninsoare: "CNADNR a licitat achiziţia de sare în regim de urgenţă, prin Bursa Română de Mărfuri, ordinul iniţiator fiind dat pe 23 octombrie. Salrom a participat la licitaţie şi pe 28 octombrie, i-a fost atribuit contractul. Pe 6 noiembrie CA-ul companiei l-a aprobat în unanimitate. Statutul companiei stipulează că AGA trebuie să avizeze contractele de peste 4,5 milioane de euro înainte de a fi semnate. Numai că CNADNR face tot timpul licitaţii pe ultima sută de metri, iar din acest motiv livrarea sării pentru deszăpezire nu a fost niciodată aprobată de AGA în ultimii ani. Contractul cu CNADNR reprezintă circa 10% din cifra de afaceri, iar aprobarea lui în prealabil de către AGA ar fi însemnat ratarea licitaţiei".

Din toamnă şi până acum, componenţa CA s-a schimbat. Irina Florea şi-a dat demisia în ianuarie, iar Dumitru Pârvulescu (fost secretar general al Ministerului Economiei) a fost înlocuit recent. Astfel, în CA-ul Salrom au intrat Cristian Socol (consilier al premierului Victor Ponta) şi Vasile Mircea Popescu. Din CA mai fac parte Iosif Csaka, şi doi reprezentanţi ai FP (Dan Gheorghe şi Simona Fătu).

Surse din companie ne-au spus că şedinţa intempestivă a CA de vineri i-a luat prin surprindere pe reprezentanţii Fondului Proprietatea, care ar fi informat ministerul că doresc o reprogramare întrucât au nevoie de timp să îşi facă o opinie faţă de încălcările actului constitutiv al Salrom. Aceştia i-ar fi avertizat pe reprezentanţii Ministerului Economiei în CA-ul Salrom să nu ia decizii abuzive pentru că le vor contesta în instanţă. Astfel, şedinţa CA Salrom de vineri s-ar fi ţinut doar cu trei reprezentanţi (Cristian Socol, Vasile Mircea Popescu şi Iosif Csaka).

Conform surselor noastre, ministerul ar dori înlocuirea directorului general al Salrom, Aurel Bucur, cu Alexandru Duca, care, în prezent, este şeful Corpului de Control al companiei. Însă voci din companie afirmă că în decizia CA de vineri ar fi precizat faptul că selecţia noului director se va face în mod transparent, fără vreo referire la implementarea Ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă.

Salrom ar fi încheiat anul 2014 cu profit de circa 12 milioane euro şi o cifră de afaceri de circa 70 milioane euro. În ultimii trei ani, evoluţia rezultatelor financiare ale Salrom a fost una foarte bună, fapt recunoscut recent şi de Fondul Proprietatea, care îşi doreşte listarea companiei.

Salrom a realizat, în 2013, o cifră de afaceri de aproximativ 308 milioane lei, în creştere cu 13% faţă de 2012. Profitul net al companiei a fost de circa 45 milioane lei, aproape dublu faţă de 2012 (20,7 milioane lei).

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. A scapat SALROM de Bucur AUREL un paranoic pus director general de catre guzganul Hrebenciuc. Faradelegile mafiei din SALROM care a fost condusa de catre Bucur Aurel , nu va inchipuiti cumva ca s-au finalizat odata cu indepartarea lui Bucur Aurel. Numai simpla inlocuire,chiar si temporara, cu cel mai vechi mafiot al SALROM Voicu Adrian, arata ca mai este mult pana se va curata aceasta societate de hotii care au jefuit sistematic acest sistem. Numai DNA-UL mai poate scapa aceasta societate de acesti hoti.

    Un legist ca Alexandru Duca nu va fi pus director general al Societatii Nationale a Sarii SA pentru ca ar fi un adevarat pericol pentru mafia din SALROM. De ce oare a fost preferat Voicu Adrian ,,PROFESORUL''mafiei din SALROM

    Se vor uni toti hotii din SALROM pentru sustinerea lui Voicu Adrian si chiar si Jianu D-tru presedintele Federatiei Sindicale SALROCA isi aduna fortele de sustinere a mafiotului Voicu Adrian care nu este strain de nici o afacere dubioasa de proportii din aceasta societate din ultimii cel putin 10 ani. De ce le este frica la toti de ALEXANDRU DUCA? Ce au de ascuns acest hoti din SALROM? Probabil ca tot DNA-ul va face curatenie si in aceasta societate jefuita de acesti hoti.

    Daca l-a strans in pic mai tare de momite ([...]) DNA-ul pe Mihut Georgel,ceea ce speram ca a facut-o, sa vedeti ce hoarda de hoti si infractori se va napusti pe la portile Gherlei. Numai cateva vorbe legate de exporturile de sare de la Dej,Valcea si Praid pe destinatiile din Ungaria si Serbia, exporturi care multi ani s-au facut pe preturi care nu acopereau cheltuielile de productie si erau la jumatate de pret fata de preturile practicate pe piata interna. Acest lucru se intampla in timp ce Combinatele noastre chimice se inchideau sau abia se mai tarau, iar dezghetarea drumurilor din Romania costa dublu sau triplu fata de cea din Ungaria. Datorita spagilor consistente toti directorii generali din ultimii 10 ani au pastrat sistemul de export,l-au perfectionat si l-au dus mai departe sub atenta directionare din partea ,,Profesorului” Voicu Adrian vesnicul partener al conducerilor de orice culoare politica. Alaturi de el au prosperat continuu sefi de sucursale ca Mihut Georgel,Torpeny Francisc, Seprodi Zoltan sau Tanasie Marius precum si ticalosul sef de federatie sindicala SALROCA Jianu D-tru cel care nu a precupetit nici un efort de a sustine continuu mafia hotilor din SALROM. Deasemenea ,poate s-a indurat Mihut Georgel si a vorbit cate ceva si de contractele alea de achiziti aducatoare de spagi considerabile pentu mafia din SALROM. Si-au promovat pe posturi de conducere la centru sau prin sucursale tot felul de indivizi care nu au nici in clin nici in maneca cu profesionalismul managerial dar sunt foarte buni executanti cand este vorba de hotii si spagi. S-au multumit sa dea mana cu mafioti politici, gen HREBENCIUC, si sa promoveze pe functile cele mai inalte de conducere din SALROM oameni fara nici o pregatire manageriala,ca Bucur Aurel, pata cea mai neagra din istoria acestei societati cu capital de stat. Si acum s-au apucat din nou sindicalistii lui Jianu sa se implice, cu amenintari de greva generala, in actul decizional de numire a noului director general facand presiuni asupra Ministrului Economiei. Este foarte clar care este scopul acestor indivizi si anume promovarea unuia care sa continue jaful in stil mafiot si sa asigure protectia hotilor din structurile de varf ale SALROM. Se simte de la o posta agitatia si disperarea acestor infractori care simt ca li se strange latul. ,,DE CE VA ESTE FRICA NU VETI SCAPA” si veti da socoteala pentru jefuirea fara mila a acestei societati in care trudesc cei 2000 de salariati cu frica de Dumnezeu si lege. Vrem sa simtim cu adevarat ca Ministerul Economiei isi protejeaza acest patrimoniu si trage la raspundere prin bratul legii pe totii hotii si mafiotii din SALROM.

    Toti hotii si mafiotii din SALROM trebuiesc adusi in fata legii, bagati la uscarie si confiscate averile facute din furat din SALROM. Mafioti si hotiii astia nu trebuie sa fie iertati.

    Gheorghe Stefan s-a mai ales cu un dosar penal pentru trafic de influenta la numirea directorului de la Posta Romana. Cand se va alege si Hrebenciuc cu un dosar penal pentru trafic de influenta la numirea hotului si mafiotului Bucur Aurel la conducerea SALROM? Acest paranoic a fost dat afara din societate si sper sa nu mai auzim de el decat ca este tras la raspundere de catre justitie pentru jaful din SALROM patronat de el si gasca lui de hoti.

    De ce credeti ca a fost inlocuit domnul Bucur? Pentru ca hotiile altora erau prea mari acesta neacceptand asta. Si ce s-au gandit? Hai ca il dam afara ca sa putem face noi ce vrei. Voicu Adrian - hotul suprem. Acum daca va fi el directorul general vor putea fura exact ce isi doresc si va fi listata si toata compania (sau mare parte din ea). Felicitari pentru "afacerea" asta proasta domnilor din CA (Cristian Socol, Vasile Mircea Popescu şi Iosif Csaka).

    uitati-va la hotiile celor de la CNADNR!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb