Şandru renunţă la şefia PIN pentru listele social-democraţilor

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2009

Lavinia Şandru va rămâne, cu siguranţă, în grupul socialiştilor europeni.

Lavinia Şandru va rămâne, cu siguranţă, în grupul socialiştilor europeni.

Cozmin Guşă ar putea fi desemnat consilier pentru alegerile europarlamentare pentru Transilvania

Iliescu, împotriva cooptării celor doi

Preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Lavinia Şandru, a anunţat că va părăsi funcţia de lider al aces­tei formaţiuni şi se va înscrie în Partidul Social Democrat (PSD) pentru participarea la alegerile europarlamentare din luna iunie.

Potrivit Agerpres, Şandru a precizat că ar putea reveni în PIN, dar va rămâ­ne, cu siguranţă, în grupul socialiştilor europeni care "este grupul său de suflet" şi în care şi-a făcut stagiul în anul 2003. "Doresc să infirm orice speculaţie pe această temă, voi face parte din grupul socialiştilor europeni", a precizat Şandru. Liderul PIN a susţinut că a discutat cu secretarul general al Partidului Socialiştilor Europeni, Phillip Cordery, care, conform spuselor sale, şi-ar fi exprimat susţinerea faţă de candidatura sa.

Precizăm că Biroul Permanent Judeţean al PSD Bistriţa-Năsăud a votat, vineri, în unanimitate, propunerea venită de la liderul judeţean al partidului, deputatul Radu Moldovan, de nominalizare a Laviniei Şandru drept candidat din partea acestei organizaţii pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a arătat că principalele criterii la care trebuie să răspundă candidaţii formaţiunii sale la alegerile europarlamentare sunt cele ale notorietăţii, competenţei şi purităţii ideologice.

Mircea Geoană a explicat: "Este un lucru foarte important pentru că trimitem social democraţi într-o familie socialistă. Nu trimitem prin lista noastră către alte grupuri din Parlamentul European. Acest lucru nu este posibil. Cine intră în această logică se califică".

Întrebat dacă Lavinia Şandru, preşedintele PIN, se va regăsi pe listele eligibile ale PSD pentru alegerile din 7 iunie, liderul social-democrat a afirmat că aceasta va figura pe acele liste dacă va trece de criteriul sprijinului politic şi cel al ideologiei. Geoană a menţionat că acele persoane care vor candida la alegerile europarlamentare pe listele formaţiunii sale politice trebuie să fie în familia socialistă europeană.

Pe de altă parte, se vechiculează ideea ca fostul lider PIN, Cozmin Guşă, să se ocupe de consilierea organizaţiilor PSD din Transilvania la alegerile europarlamentare.

Precizăm că aproprierea lui Guşă şi a Laviniei Şandru de social-democraţi nu este pe placul preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. Fostul şef al ţării se pare că a avertizat deja conducerea partidului că, dacă Guşă şi Şandru devin pesedişti, va demisiona din partid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb